Ekonomi

Evde Bakım Parası Yatan İllerin 2017 Şubat Ayı Listesi

Evde bakım maaşı yatan illerin listesi netlik kazandı. 2017 yılında Şubat ayı evde bakım parası yatan iller hangileri?

2017 yılı içerisinde evde bakım parası yatırılan illerin Şubat ayı tam listesi açıklandı. Her ayın ikinci haftası içerisinde yatırılan evde bakım ücretlerinin yatırıldığı iller belli oldu. 2017 yılının gelmesiyle beraber yaklaşık 960 Türk Lirası seviyelerine yükselen evde bakım parasından birçok kişi habersiz. Ancak diğer yandan bu maaştan yararlanacak olan iller açıklandı. Peki evde bakım parası almak için gerekli şartlar nelerdir?

Engelli ya da yaşlı bakıma muhtaç durumda bulunan birinci dereceden yakınlarının kontrolü altında bakım karşılığıyla beraber devlet tarafından bakım parası ödendiği ifade edilmekte.

Aşağıda bulunan listede bakım ücretleri yatırılan tüm illeri görebilirsiniz. Bakım ücretlerine 2017 yılı için yüzde 8 zam yapılırken bu proje içerisinde yaklaşık olarak 1000 Türk Lirası olarak ifade ediliyor.

PEKİ HANGİ İLLERE EVDE BAKIM PARASI YATIRILDI?

1- Amasya

2- Kırklareli

3- Aksaray

4- Tokat

5- Rize

6- Afyonkarahisar

7- Çankırı

8- Giresun

9- Uşak

10- İzmir

11- Kırşehir

12- Malatya

Bir Yorum

  1. Haziran ayından beri beni engelli okuluna götürüyorlar kırıkhan özel duygum özel eğitime goturmuyorlar okulun sabisinin adı da abdullah küçük sizide keriz yerıne sokuyor nasıl olsa devletimiz keriz bişeyi cakmaz