Ekonomi

Evde maaş ödemesi nasıl alınır? Emekli maaşı alanlara evde ödeme yapma başvurusu

Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyona ulaşan corona virüsünde yaşlıların risk grubunda olmasından dolayı Türkiye’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Türkiye’de 20 yaş altı ve 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik ilan edilen sokağa çıkma yasağından dolayı en fazla merak edilen soruların başında da evde ödeme nasıl olacağı soruları geldi.

Emekli maaşı alan milyonlarca kişi merakla evde maaş ödemesi nasıl yapılır? sorusunun cevabını araştırırken ayrıca Emekliye evde ödeme nasıl olacak? Emekli maaşı alanlara evde ödeme başvurusu nasıl yapılır? sorularının cevapları da merak konusu oldu.

EVDE EMEKLİ MAAŞ ÖDEMESİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sokağa çıkması yasak olan emekli maaşı alan vatandaşların talep etmesi halinde emekli maaşı ödemelerinin dışarı çıkmadan evde ödeneceğini duyurdu. Bazı bankalar tarafından da ‘eve teslim maaş’ hizmeti sunulurken SGK emekli maaşı alan emeklilere talep etmeleri durumunda evde ödeme yapmaya başladı. Evde maaş ödemesi yapmak isteyenlerin SGK’ya “Evde maaş almak istiyorum” şeklinde başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Evde maaş ödemesi nasıl alınır? Emekli maaşı alanlara evde ödeme yapma başvurusu

PTT ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında corona virüsü önlemleri kapsamında imzalanan protokolle talep edenlere maaş ödemeleri PTT işyerleri aracılığıyla evlerinde yapılıyor.

EVDE ÖDEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde maaş ödemesi almak isteyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) dilekçe ile bu imkandan faydalanabiliyor. Coronavirüsü önlemleri kapsamında bunun için de SGK’ya gitme zorunluluğu bulunmuyor. Emekliler e-Devlet üzerinden evde maaş başvurusu yapabildikleri gibi yetkilere telefonla arayarak da taleplerini dile getirebiliyor. 

Evde maaş ödemesi nasıl alınır? Emekli maaşı alanlara evde ödeme yapma başvurusu

GİB’TEN YAŞLI VE ENGELLİLERE KOLAYLIK

Ayrıca sokağa çıkması yasak olan yaşlı vatandaşlara Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda yapılabilen vergisel tüm iş ve işlemlerin bu yöntemle yerine getirilebiliyor.  Aynı zamanda kurum tarafından yapılan açıklamada kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engelli ve hasta mükelleflere evde hizmet verileceği açıklandı. Hizmet almak isteyenlerin taleplerini ALO 189’u arayarak bildirmeleri gerekiyor.