Ekonomi

Evden Çalışanlara 400, 800, 960 TL Ödeme Yapılacak! Evden Çalışma Şartları Neler?

Türkiye’de binlerce kişi evde çalışmak istiyor veya farklı sebeplere bağlı kalarak evde çalışmak mecburiyetinde kalıyor.

Bu nedenle evde çalışanlara yapılacak ödemeler ve verilecek işler zaman, zaman farklılık gösteriyor.

Alt kısımda İŞKUR’un ve farklı meslek gruplarının evde çalışma imkanı sağladığı imkanlar yer almaktadır. Peki evden çalışma şartları neler? İşte detaylar.

İŞKUR’UN SAĞLADIĞI EVDEN ÇALIŞMA İMKANLARI

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ev hanımlarına evde çalışarak para kazanmalarına olanak sağlamakta.

Evde para kazanarak aile bütçesine destek olmak isteyen ev hanımları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) “evde paketleme” projesiyle beraber aile ve ülke ekonomisine destek olacak.

Peki başvurular nasıl yapılır? İşte Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden açıklanan detaylar.

İŞKUR EVDE PAKETLEME İŞ BAŞVURU EKRANI

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) evde paketleme iş imkanından yararlanmak isteyenler kendilerine en yakın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) müdürlüğüne gitmek zorunda ve orada Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) evde ek iş başvuru formunu doldurması gerekiyor.

BAŞVURU FORMU DOLDURDUKTAN SONRA NELER OLACAK?

Ev  hanımları bu formu doldurduktan sonra ev hanımının eğitim sertifikası belgelerinin hepsi İŞKUR’da görevli meslek danışmanları tarafından kayıt altına alınacak.

Bu süreçten sonra iş başvuru formu dolduran ev hanımının kullanmakta olduğu veya kendisiyle iletişime geçilecek cep telefonu numarası ve iletişim bilgileri kayıt altına alınacak.

Daha sonra sisteme eklenen iş bilgileri diğer havuz içinde olan uygun nitelikte kadınlarla eşleştirme yapılacak ve bu kadınlara SMS yoluyla işler gönderilecek.

Bununla beraber ev hanımları bu işleri yaparak gelir elde edecek.

PEKİ EVDE PAKETLEME İŞ KAPSAMINDA NE KADAR KAZANÇ SAĞLANACAK?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından açıklanan detaylara göre ev hanımlarının yapacakları işler şöyle açıklandı;

“Nikah şekeri, bitki çayı paketleme, sabun, tel toka kutulama, kulak çubuğu ambalajlama, poşet katlama, cetvel seti hazırlama, küpe arkası takma, takı tasarımı, tırnak kutulama, mandal montajı, gömlek yakası dikme, peçete halkası yapma” bu işleri yapacak ev hanımları gün içinde ortalama 3 ila 4 saat kadar çalışarak 600 Türk Lirası ila 800 Türk Lirası arasında gelir elde edecek.

Daha detaylı bilgi için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web adresini ziyaret edebilir veya hafta içi mesai saatlerinde size en yakın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bölge müdürlüğünü ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Evden Çalışanlara 400, 800, 960 TL Ödeme Yapılacak! Evden Çalışma Şartları Neler?

DİĞER MESLEK GRUPLARININ SAĞLADIĞI EVDE ÇALIŞMA İMKANLARI

Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında evde çocuk bakanlara destek ödemesi yapılıyor. Bununla beraber eğitimli çocuk bakıcıları ile çocuk bakım sektöründe maaşlar veriliyor…

Buna göre 0 ila 24 ay arası çocuğu olan anneler, kayıtlı ve eğitimli çocuk bakıcısı istihdam etmeleri durumunda çocuğun 36 aylık olana kadar ki süreç içerisinde 32 ay hibe desteği teşviki veriyor.

Sabah Gazetesinin içeriğine göre; İlave istihdam teşvikleri kapsamında ise 2018 yılından bu yana kadar evinde bakıcı çalıştıranlara verilen teşvikler ise yaklaşık olarak 960 Türk Lirasını bulmakta.

TAM ZAMANLI ÇALIŞMA

Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’da projeye destek için proje süresi kadar tam zamanlı personel istihdam edecek.

Buna göre 2015- 2017 tarihleri arasında 11 bin 327 çalışan anne evde çocuk bakım hizmeti veren 15 bin 232 kadın ve yaklaşık 12 bin çocuk doğrudan yararlanmış oldu…

Bunların yaklaşık 6 bini işgücünde kalırken 1400 kadın ise yeniden çalışma hayatına dahil oldu.

15 bin kadın ise Sosyal Güvenlik altında çocuk bakım çalışanı olarak çalışmalarına başladı.

İlave istihdam süresi boyunca yaklaşık 22 bin kadının emekli olması durumunda 1 milyar gelir elde etmesi öngörülüyor.  505 milyon liralık da vergi ve prim yatıracak.

TEŞVİK DETAYLARI

Ev hizmetlerinde çalışanlar, çocuk bakıcıları son üç aydır sigortalı çalışmamış ise 7103 kanun kodlu teşvikten yararlanabilmektedir.

Son 6 aydır işsiz olanlar ise bu durumda 6111 kodlu teşvikten yararlanabilmektedir.

Teşvik türlerine göre ev hizmetlileri, çocuk bakıcıları çalıştırdığı durumda ödeyeceği primlerde farklılık göstermektedir.

Buna göre 6111 kanun kodlu teşvikten yararlanıyorsa her ay yaklaşık 400 Türk Lirası, 7103 kanun kodludan faydalanılıyorsa yaklaşık 960 Türk Lirası teşvik sağlanmaktadır…

Bir Yorum