Ekonomi

Evlenecek Çiftlere Çeyiz Hesabı ile Devlet Katkı Sağlıyor

Evlenmek isteyen çiftlere devlet katkılı yardım yapılıyor. Bankada para biriktiren ve 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapacak olan çiftlere, 5 bin 481 liraya varan katkı sağlanıyor. Üstelik çiftlerden ikisi de birikim yaparsa, bu yapılacak katkı iki katına çıkıyor. Çifler, uygulamadan ayrı ayrı yararlanınca, 10 bin 962 lira katkı alabiliyor.

Çeyiz Hesabı ile Katkı:

Bankalardan çeyiz hesabı açtırıp birkaç yıl birikim yapan çiftler, düğün zamanlarında önemli bir desteğe kavuşuyorlar. Yuva kuran çiftlere önemli bir miktarda devlet katkısı sağlanıyor. Bu uygulama 2016 yılının nisan ayında başlamıştı. 2016 yılında binlerce kişi çeyiz hesabına başvurdu. 

Uygulamadan Nasıl Yararlanılır?

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen çiftler, 27 yaşından önce evlilik yapmak durumundalar. Ayrıca çeyiz hesabında para biriktirme işlemine, evlilik tarihinden en az 3 yıl önce başlanılması da gerekiyor. Evlilik tarihinden en az 3 yıl önce hesaba düzenli para yatırılarak birikim yapılması gerekiyor. 

Açılan çeyiz hesabına ödemeler yani birikimler düzenli olarak yatırılmalı. Aylık olarak en az 109,62 TL en yüksek ise 1096,2 TL yatırılabiliyor. 

Aylık ödeme planını belirledikten sonra, bir dönemde 3 defadan fazla ödemeyi aksatmamak gerekiyor.

Devlet katkısı verilirken, evlilik tarihinde geçmişte yapılmış birikimlere bakılacak. Ödeme süresi olarak belirlenen sisteme göre, katkı verilecek.

Çeyiz hesabında ödeme süresi 36-47 ay olan kişiler, hesaptaki parann yüzde 10’u,(en çok 4 bin 385 lira); 48-59 ay ödeme süresi olanlar %15’i (en çok 4 bin 933 lira); 60 ay ve üzeri ödeme süresi olanlar yüzde 20’sini (en çok 5 bin 481 lira) katkı olarak alabilecekler.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum