Ekonomi

Evlenecek çiftlere kişi başı 7 bin 500 TL'ye varan evlilik desteği sağlanıyor

Devlet destek projeleri ile farklı durumlarda bulunan vatandaşlara maddi olanaklar sunuyor. Bu kapsamda yaşlı, hasta, çalışamayacak durumda olan, annelere ve bunun benzeri çok sayıda durumda maddi destek veriyor. 

Devlet tarafından verilen maddi desteklerden bir tanesi de evlilik desteği. Devlet evlenmek isteyen gençlere belirli koşulları sağlamaları halinde kişi başı 7 bin 500, çift olarak ise 15 bin TL’ye varan destek veriyor. 

Evlenmek isteyen gençlere yönelik verilen evlilik desteğine dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

7 BİN 500 TL OLAN EVLİLİK DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet tarafından sağlanan evlilik desteğinden faydalanmak isteyen gençlerin sağlamaları gereken koşullar ve yapmaları gereken bazı işlemler bulunuyor. Bu şartları ve yapılması gereken işlemleri şöyle,

Evlilik desteğinden faydalanmak isteyen gençlerin öncelikle belirlenen yaş aralığında olması gerekiyor. Buna göre evlilik desteği almak isteyen gençlerin en fazla 27 yaşında olmaları isteniyor. Yaş şartını yerine getiren gençler daha sonra diğer işlemleri yapmaları gerekiyor. Buna göre gençlerin öncelikle bankalara giderek çeyiz hesabı açtırmaları isteniyor. Çeyiz hesabı açtıran gençler bu hesaba düzenli olarak para yatıracaklar. Belirli bir süre ve miktarda bu hesaba para yatıran gençlere ise yatırdıkları tutar ve miktarınca kişi başı 7 bin 500 TL’ye varan destek veriliyor. 

Bu konuda uygulamada olan düzenlemeye göre çeyiz hesabına düzenli olarak 36-48 ay arası para yatırdığında yatırdığı tutarın yüzde 10’u kadar, 48-60 ay arası düzenli para yatırırsa yatırdığı paranın yüzde 15’i kadar destek sağlanır. Eğer genç 60 ayın üstünde para yatırırsa yatırdığı tutarın yüzde 20’si kadar destek alır.

Bu şartları sağlayan adaylardan en düşük tutar ve ücrette düzenli ödeme yapan gençlere 5 bin en yüksek tutar ve sürede ödeme yapan gençlere ise 7 bin 500 TL destek ödemesi yapılır. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 27 degilde evlenmek icin yasi geçmis insanlar tesfik etmek lazim 30 ile 35 ila 40 arasi yasi olmalar daha uygundur kendimce yanlis goruyorum 30 ila 40 yas arasi daha iyi gelir daha cok evlilige tesvik eder

  2. Gariban bı insan 35 yaşını geçmiş ise maddi imkansızlıklardan dolayı evlenmemiş destek vermesini bunlar insan değilmi.biz evlenmeye yım nasıl olsa Suriyeliler çok hızlı üreme yapıyor.anadolu coğrafyasını etnik yapısı değişmiş olcak 20 yıl sonra geçmiş olsun