Ekonomi

EYT 'de son dakika gelişmesi! Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT talimatı

Yüz binlerce Emeklilikte yaşa takılan EYT mağduru kişi için son dakika gelişmesi yaşandı. Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili son durum merak edilirken NTV yayınında konuşan Prof. Dr. Cem Kılıç EYT mağdurları için müjde niteliğinde flaş bir gelişme yaşandığını durdu. 

NTV yayınında konuşan TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milliyet yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT konusunda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

Kılıç şunları söyledi: “Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirdi. EYT’lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. ‘Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var’ dedi. Bir parça umutlandım. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor.”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu milyonların gündeminde yer alıyor. Emeklilik için gün sayan milyonlarca vatandaş EYT yasası hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. EYT yasası hakkında yaşanan sıcak bir gelişme arama motorlarında EYT yasası hakkında araştırmalar artış göstermesini sağladı. Peki, erken emeklilik yasasında son durum nedir? İşte son gelişmeler ve açıklamalar.

EYT 'de son dakika gelişmesi! Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT talimatı

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) VE ERKEN EMEKLİLİK YASASINDA SON DURUM NE?

Özel bir televizyon kanalında konuşan TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, bu konuda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

“EYT’LİLERİN DÜŞÜNCELERİNİ ALACAK”

“Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirdi. EYT’lilerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor.”

MECLİS AÇILDIĞINDA GÖRÜŞÜLECEK Mİ?

Erken emeklilik yasasının 1 Ekim’den sonra Meclis’te görüşülüp görüşülmeyeceğine dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak yasa ile ilgili detayların Meclis açıldıktan sonra görüşülmesi bekleniyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) YASASI NEDİR?

1998 yılında işe giren işçinin 2023 yılında emekli olması hakkı bulunurken birkaç yıl sonra çıkarılan yasa yüzünden emeklilik 15 yıl sonraya 2038 yılına ertelenmiştir. Bu yasa nedeniyle binlerce kişi EYT kapsamına dahil edilmektedir.

Bir Yorum

  1. 16/8/96 eml staj başlangıç sigortasi yapildi. eytye dahil olurmuyum?

  2. İnşaAllah yasa çıkar aynı durum konutta yapılandırma yapılması yönünde bekleyenler içinde sancılı bekleyiş devam ediyor ben iki yönlü bekliyorum inşaAllah olur

  3. Ben bağkur da kaydım var ama çıkış vermişler nasıl bir çözüm bulun

  4. 1992de ask girişimvar dur beni mahvetti emekli de olamıyorum işte bulamıyorum ben neyapayım 2tane çocuğum var

  5. En kısa sürede bir karar çıkması umuduyla bekliyoruz inşAllah

  6. Bu bir hak reisden bu yasayı çıkarmasını bekliyoruz insAllah

  7. Hiç sanmıyorum çünkü tayıp beyin kendinden duyduğumuz şey 38 yaşında emeklı olunmazdiye eytli ler 45 50yaşından aşağı değiller

  8. SANKI EMEKLI OLDYGUNUZDA CALISMAYAK MISINIZ TANSU CILLER ZATEN BU ULKEYI MAF ETTİ ULKE EMEKLILER ULKESINE DONDU BIRDE SIZE MI BAKACAGIZ. UMARIM EYT DENEN SACMALIK BIR KEZ DAHA BU ULKENIN SIRTINA KAMBUR GIBI YUKLENMEZ

  9. beni baskan yapın emeklilik yası yok ne zaman bir hastalıgın cıktı emeklisin

  10. Ben.Turan.özkan.EYT.maduruyum.1991.cirişim.pirim.sorumumyok.şükür.1971.doğumlu.zizge.38.yaşindami.emeklioluyorum.benimyaşim.48.işyok.ALLAHTANKORKUN.saygilar

  11. Staj ssk baslagici sayilsin Buda eklenirse yasaya cok iyi olur.

  12. Eyt cikacak. Lakin 2-3 yil oyalayacaklar 5 yildir hukumete eyt baskilari var. Hukumet nekadar oyalarsa kasaya okadar girdi ve bi okadar az cikti olacak insAllah enkisa zamanda cikar

  13. Olursa adelet yerini bulmuş olur eyt. liler mevcut hakkını arıyor bunu kimse seçim mağzemesi yapmasın toprağın altıda var….

  14. Ek göstergeyle ilgili hiçbir çalışma yada düşünce yokmu bu yardımcı hizmet sınıfı diye adlandırılan hak arama konusunda makam bulamayan ama her ne is olursa gördurulen kisiileri kimler duyar ve görür acaba merak ve hakkaniyetle bekliyorum 657 sınıfı diye adlandirilanlar adina

  15. Aynen hakkimiz yeniyor az maas insanlari tatmin etmiyor beyin olarak yorulduk calisma istegimiz gitti bunlar sirtimizdan yiye yiye mezara girmemize 1yil kala emekli olalim yiyemeden devlete kaliyor para bukadar olmaz

  16. STAJ SSK BAŞLANGIÇ SAYILSIN LÜTFEN. (Ağzına sağlık Emrah abi, biz de çalıştık, bizim de hakkımız var. Lütfen hakkımızı verin.)

  17. Yahu hiç beklemeyin anca ufukta seçim belirince Eyt yi Akp hükümeti el mecbur çıkaracak. Çünkü milyonlarca oyu Akp nin bile görmezden gelmesi mümkün değil. Hele hele 1 oya bile ihtiyaçları olduğu düşünülürse. Ama bilmedikleri Eyt li o vakitten sonra seçim yatırımı olarak çıkarılan Eyt den dolayı oy vermez. Siz olsanız onca sıkıntıyı çektikten sonra oy verirmisiniz. Biraz empati yapın. Ya şimdi yada hiç. O sandık nasıl olsa Eyt linin önüne gelecek nasıl olsa.