Ekonomi

EYT son durum ne? Bakan Selçuk'tan flaş açıklama!

Herkesin yakından takip etmeye başladığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk çözüm yerine neden EYT’lilerin olduğunu açıkladı.

Merakla çözüm bekleyen EYT ‘liler, hükümetin müjdesini beklerken peş peşe kötü haberler geldi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DEĞİL EMEKLİLİKTE YAŞI TUTMAYANLAR OLDU!

Cumhurhaşkanı Erdoğan tarafından yapılan EYT açıklması sonrasında hayalleri hüsrana uğrayan EYT’liler yeni açıklamalarda da bütün ümitlerini kaybetti.

ÇÖZÜM YERİNE İSİM DEĞİŞTİRİLDİ

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk yaptığı açıklamada, “Burada konuyla ilgili olması hasebiyle aktif-pasif oranını etkilediği ve sosyal güvenlik sisteminin mali yapısıyla doğrudan ilgili olduğu için sosyal güvenlik sistemimizle ilgili kamuoyunda çokça tartışılan bir hususa da huzurunuzda açıklık getirmek isterim: “Emekliliğe hak kazanamayanlar” ya da “emekliliğe yaşı tutmayanlar” dediğimiz kesimin talepleri.” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

“Öncelikle belirtmeliyim ki bütün dünyada emeklilik için 3 şart aranır. Bunlardan birincisi, belirli bir yaşa gelmek, belirli bir süre prim-gün ödeme sayısına ulaşmak ve belirli bir hizmet süresi. Yasalarla belirlenen bu 3 şarttan herhangi birisinin olmaması durumunda emeklilik müktesep hak kılmaz yani kişi emekli olamaz. Türkiye’de, bütün dünyada olduğu gibi, emeklilik için belirli bir yaş şartı vardı ve maalesef, 1992’de bu şart kaldırıldı. 1999’a gelindiğinde, o dönem SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi ifadesiyle…”