Ekonomi

EYT'ler Dahil 7 Milyon Vatandaşın GSS Prim Yükü Hafifletildi

Hükümet tarafından geliri düşük sosyal güvencesi olmayan 7 milyon vatandaşın GSS prim yükü hafifletildi. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu emeklilikte yaşa takılan ve birkaç yıl beklemek durumunda olanların sağlık hizmeti alamadığını anımsatarak, onların da 53 lira prim ödeyerek bu haktan yararlanacaklarını söyledi.

Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş’in aktardıklarına göre GSS primini ödemeyenler de gelir testine girerek yeşil kart statüsüne alınacak. Ayrıca bu kişiler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

UYGULAMA KİMLERİ KAPSAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uygulamanın sosyal güvencesi olmayanları kapsadığını belirterek 53 TL’yi ödeyemeyecek olan vatandaşların da yeşil kartlı olacağını ifade etti. Ayrıca Bakan Müezzinoğlu açıklamasında “53 lirayı ödemeyecek durumda olanları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na havale edeceğiz ve orası onu yeşil kartlı statüsüne alacak” ifadelerine yer verdi.

7 MİLYON KİŞİYE GELİR TESTİ KALDIRILDI 

Bakan Müezzinoğlu 7 milyon kişiye gelir testini kaldırdıklarını ifade ederek, “‘senin sosyal güvencen yok ise sosyal güvenceyle ilgili 53 liralık bir ücret ödediğin zaman genel sağlık sigortası kapsamına gireceksin’ diyoruz” dedi. Vatandaşlar ailece gelir testine girmeden söz konusu parayı ödediklerinde her türlü sağlık hizmetini alabilecekler.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. hakkimiz olani vermeyi̇n 53 li̇raylan si̇gorta hi̇zmeti̇ veri̇n ne güzel memleket oy yok hayir

  2. Devlet bu gün işsizlik verilerini açıkladı birde bütçeyi açıkladı işsizlik artmış bütçe fazla vermiş biz eyt lileri emekli etseler ülkede işsizlik diyebir sorun kalmaz ben bir normal vatandaş olarak bunları düşünüyorum bizi yönetenler bunu düşünemiyor

  3. Durduk yere borçlandırıyor sonrada onun üzerinden indirim yapıyor ne ala memleket mılletde yedı bunu yersen

  4. gasp edilen hakkımızı faizi ile vermelisiniz,bu kadar insanın ahı tutar.