Ekonomi

Facebook Kullanıcılarını Ödeme Yaparak İzleyecek!

Dünya’nın dev şirketleri arasında yer alan ve 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook’da yeni bir gelişme yaşanıyor.

Faceobook’un geliştirdiği ve Study adını verdiği uygulama sayesinde kullanıcılara para ödenecek.

Kullanıcılarının telefon aktivitelerini izlemek isteyen Facebook bu uygulamayı para ödemesi yaparak izleyeceğini bildirdi.

Konu hakkında Facebook şirketinden yapılan açıklamada ise kullanıcıların verileri işlenecek bununla beraber kullanıcı alışkanlıklarının analizleri yapılacak. Ayrıca Study sayesinde kullanıcıların kullandıkları telefonlara kurdukları uygulamalar, uygulamalarda geçirdikleri süreler, hangi ülkede yer aldığı, kullanılan cihazın ağ ve cihaz özelliği hakkında veri toplanacak.

İsteğe bağlı olarak hizmete sunulacak olan Study sayesinde kullanıcı kimliğinin yanı sıra şifre, fotoğraf ile video ve mesajlara erişim olmayacak.

Uygulama tarafından kazanılan veriler üçüncü parti uygulamalarıyla servis edilmeden reklam amaçlı olarak da kullanıma sunulmayacak.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

İlk olarak Android olarak hizmete sunulacak Study uygulaması 18 yaşından küçüklere uygun olarak tasarlanmadı.

Kullanıcıların yaşı, üye oldukları Facebook hesabı kontrol edilecek ve söz konusu uygulama ilk olarak Amerika daha sonra Hindistan’da erişime açılacak.

Bu süreçten sonra diğer ülkelerde hizmete girmesi bekleniyor ve Facebook, Study sayesinde market araştırmaları ve daha iyi ürün oluşturma amacıyla kullanılacağını planlıyor…