Ekonomi

Faizlere Büyük İndirim Gelecek !

Merkez Bankası’nın yeni stratejisini analiz eden yerli ve yabancı ekonomistler güçlü bir faiz indirimi beklendiğini ifade etti. Bunun yanı sıra Morgan Stanley, Merkez Bankasının 25 Temmuz’daki toplantısına ilişkin beklentileri revize edildi.

Morgan Stanley, “Faizde 100 baz puan inecek” tahminini 250 baz puana çıkardı. Ayrıca Morgan Stanley, Eylül ve Ekim aylarında da 400 baz puanlık faiz indirimi daha bekliyor. Konu ile ilgili olarak QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı bir açıklama yaptı. Kanlı açıklamalarında “Temmuz toplantısından başlayarak politika faizinde ciddi miktarda indirim yapılacak” ifadelerine yer verdi.

FAİZ İNDİRİMİ GELECEK

Konu ile ilgili olarak ekonomistler yüzde 24’lük faizin yılsonuna kadar yüzde 17’ye çekilebileceğini ifade ediyor. Ekonomistler tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal’ın yeni dönem stratejisinde enflasyon ve iktisadi büyüme vurgusunun ön plana çıktığını, etkin iletişim politikasının da önemli olduğunu ifade ediyorlar.

Ayrıca yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Uysal, 15 Temmuz’da yeni dönem stratejilerini anlattığı röportajda iletişimden makul reel getiriye, fiyat istikrarından finansal istikrara, rezervlerden enflasyona kadar birçok alanda çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Burak Arzova açıklamalarında yeni başkan Uysal’ın yeni dönem stratejisinin ana temasından, öncelikli hedefin enflasyon ve iktisadi faaliyetin sürekli takibi olduğu sonucunu çıkardığını ifade etti.

Bir Yorum