Ekonomi

Faruk Çelik Kırsal Kalkınma Hamlesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

 Faruk Çelik, Kırsal Kalkınma Hamlesinin daha ileriye taşınacağını dile getirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırsal Kakınma Programı (İPARD) kapsamında 2016 Mayıs’a kadar 42 ilde, faydalanıcı katkılar ile birlikte toplam olarak 7 milyar lirayı bulan yatırımın gerçekleştiğini ve 51 bin kişiye yakın istihdamın sağlandığını belirtti. Faruk Çelik, Kırsal Kalkınma programının ikinci döneminde 801 milyon avrosu AB’den olmak üzere, ulusal katkıyla birlikte toplam olarak 1 milyar avroluk kaynağın kullanıma sunulacağını bildirdi.
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD-II Programı’nın ilk başvuru çağrı ilanına gelen başvurularla alakalı bilgiler şu şekilde;

– Süt, kırmızı et ve kanatlı eti üretimi ile yumurta tavukçuluğunu kapsayan hayvansal üretim alanında 2 bin 345 başvuru alındı. Talep edilen destek tutarı yaklaşık 3 milyar lira, gerçekleştirilmesi planlanan yatırım tutarı ise yaklaşık 5 milyar lirayı buldu.

– Etin, sütün, meyve-sebzenin ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik olarak 135 başvuru yapıldı. Bu başvurular için talep edilen destek tutarı yaklaşık 212 milyon lira, yatırım tutarı ise 467 milyon liraya karşılık geldi.

– Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörlerinde ise 6 bin 306 başvuruda bulunuldu. Başvurularda talep edilen destek miktarı 1,2 milyar lira, gerçekleştirilmesi planlanan yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar lira oldu.

– “Kırsal kalkınma hamlesi daha ileriye taşınacak”

Faruk Çelik yatırımlarla ülkenin kırsal kalkınma hamlesinin daha ileriye taşınacağını ve istikrarın sağlanabileceğini dile getirdi.

Kamu haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara