Ekonomi

FED faiz indirim kararının nedenini açıkladı!

Türkiye’de ekonomi üzerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı algı operasyonu gerçekleşterinlerin gözden kaçırdığı FED faiz kararları hakkında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ABD Merkez Bankası (Fed) Ekim ayında yapılan faiz indiriminin nedenini açıkladı. 

ABD Merkez Bankası (Fed)’in 29-30 Ekim tarihlerinde yaptığı ve faizleri 25 baz puan düşürdüğü toplantının tutanakları yayımlandı.

FOMC’nin tutanaklarına göre, ABD ve Çin arasında meydana gelen ticaret savaşlarından dolayı belirsizliklere dayalı küresel büyümedeki yavaşlamanın ABD ekonomisine de yayılmakta olduğuna dikkat çekildi.

FED FAİZ KARARI NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Tutanaklarda “Katılımcıların çoğu, bu toplantıda 25 baz puanlık faiz indiriminden sonra politika yaklaşımının, ılımlı büyüme, güçlü istihdam piyasası ve komitenin simetrik yüzde 2.0 hedefi yakın seyreden enflasyon görünümünü desteklemek için iyi bir şekilde ayarlanacağına karar verdi” denildi ve eklendi:

“Birçok katılımcı, bu toplantıda ek ılımlı gevşemenin, küresel büyümedeki devam eden zayıflık ve ticari gelişmelere ilişkin belirsizliğin artması nedeniyle uygun olduğuna karar verdi.”

2020 YILI ORTASINA KADAR FAİZ İNDİRİMİ OLMAYACAK

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından 2020 yılı öncesinde son faiz kararı toplantısı 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yatırımcılar ve analistlere göre bu toplantıda Fed’in faizleri en az 2020 ortasına kadar sabit tutması tahmin ediliyor.