Ekonomi

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard'dan Faiz Artırımı Açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Harvard Üniversitesinde yaptığı sunumda, Fed’in yakında faiz artırmasını destekleyen mesajlar vererek, son dönemde konuşan diğer meslektaşlarına katıldı.

Brainard açıklamaları ile hem ABD hem de dünya ekonomisi için pozitif bir tablo çizdi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Brainard şu ifadeleri kullandı;

TAM İSTİHDAMA YAKLAŞIYORUZ

“Tam istihdama yaklaşıyoruz, enflasyon kademeli olarak hedefimize doğru ilerliyor, yurt dışında büyüme daha sağlam hale geldi ve görünüme yönelik riskler bir süredir olduğu gibi dengede seyrediyor. İlerlemenin süreceği varsayılırsa yakın zamanda faiz artırarak kademli yola devam etmek uygun olacak.” 

GÜVEN VE HİSSE SENETLERİ ORANTISI

“Güven, ekim ayından bu yana yaklaşık yüzde 10 yükselen hisse senedi fiyatlarıyla beraber arttı. Şu ana kadar harcama verilerinde bir hızlanma izlenmese de yükselen iyimserlik tüketim ve yatırımlarda daha hızlı genişlemeyi getirebilir. Güvendeki ve hisse senetlerindeki artışın bir kısmı, yukarı yönlü risk oluşturan daha genişlemeci maliye politikalarına yönelik beklentilere bağlı olabilir.”

Kamupersoneli.net | ANKARA