Ekonomi

Fırıncılar Odası'ndan flaş pide açıklaması! Ramazan pidesi satılacak mı?

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında, Ramazan pidesi bulunuyor. Oruç zamanlarının yakınlaşmasıyla, pidenin nasıl alınacağı merak konusu oldu. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Çetin, bütün tedbirlerin aldığını ve pide satışında herhangi bir sorun olmayacağının altını çizdi.

“ERKEN ÜRETİMLERE BAŞLAYACAĞIZ”

Çetin, yapmış olduğu açıklamada erken üretime başlayacaklarını ve bu şekilde oluşabilecek durumlara karşı tedbir aldıklarını ifade etti. Açıklamasında, “Ramazan pidesi her yıl olduğu gibi bu yıl da fırınlarımızda olacak, herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Pide kuyrukları oluşmaması için elimizden geleni yapacağız, erken üretimlere başlayacağız” ifadesini kullanarak, sözlerine, “Sosyal mesafeyi koruyucu tedbirleri zaten işletmelerimizde aldık. Kapılarımızda birer personel bekletip sosyal mesafeyi koruyacağız. Pidenin çıkarılması noktasında çalışmalarımız vardı, fırıncı esnafımız da pide üretmek istiyor tabii ki. Bu doğrultuda inşallah vatandaşlarımızı ve esnafımızı da mağdur etmeden bir ortak yol bulup pide üretimini gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde devam etti.

Fırıncılar Odası'ndan flaş pide açıklaması! Ramazan pidesi satılacak mı?

HAFTA SONUNA HAZIRLAR

17 Nisan 24.00 ila 19 Nisan 24.00 tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına ilişkin tüm tedbirleri aldıklarını ve geçen hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonunda da emek satışına hazır olduklarını ifade eden Çetin, tüm hammaddelerin depolandığını aktardı. Halka ekmek dağıtacaklarını söyleyen Erdoğan Çetin, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Şoförlerimiz, yanlarında ilave personel istihdam edecek. Ekmeği verenle parayı veren personelin aynı olmaması kaydıyla hijyeni sağlayarak, sosyal mesafeyi sağlayarak satışlarımızı gerçekleştireceğiz”

“KAMU OTORİTESİNDEN DESTEK İSTİYORUZ”

Erdoğan Çetin, geçtiğimiz hafta uygulanan sokağa çıkma yasağında fırıncıların bazı mahalleleri paylaşamamasından dolayı kavga çıktığın ifade ederek, kamu otoritesinden destek istedi. Açıklamasında, “Bunun oluşmaması anlamında biz kamu otoritesinden destek istiyoruz. Örneğin bir mahallede bir fırın var, ancak başka bir ilçeden bir fırının o mahalleye gelip ekmek satma gayreti içinde olması, kavgalara sebebiyet verdi. Örneğin ‘Her işletme kendi ilçesinde, kendi mahallesinde arabasıyla ekmeğini satabilir.’ şeklinde kararlar alınmasını bekliyoruz. Sokakları, mahalleleri kamu otoritesinin organize etmesini istiyoruz. Bu konuda kaymakamlık, ilçe belediyesi veya valilik talimatı olabilir” dedi.