Ekonomi

Garanti Bankası'ndan Devlet Katkılı Konut Hesabı Kampanyası

 Garanti Bankası, “Konut Hesabı” ile vatandaşları ev sahibi yapmaya hazırlanıyor.


Banka açıklamasına göre, Garanti, vatandaşların ilk evlerini satın almasını destekleyecek Konut Hesabı ürününü müşterilerinin hizmetine sundu. Konut Hesabı ile birikim yapanlar, hem yüzde 20’ye varan devlet katkısından yararlanacak hem de Garanti’den birikimlerinin 3 katına kadar konut kredisi kullanabilecek.

Yönetmelik gereği, aylık ya da 3 aylık ödeme yapılabilen Konut Hesabı için hesaba her ay yatırılacak birikim tutarı en az 250, en çok 2 bin 500 TL olabilecek. 7 Nisan 2015 itibarıyla kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve en az 36 ay düzenli birikim yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için devlet katkısı tutarı, birikimin yüzde 20’sini ve azami 15 bin TL’yi geçmeyecek.

Konut Hesabı’nda 36 ila 47 ay arasında birikim yapanlar yüzde 15 veya 13 bin TL, 48 ila 59 ay arasında birikim yapanlar yüzde 18 veya 14 bin TL, 60 ay ve üzeri birikim yapanlar ise toplam tutarın yüzde 20’si veya 15 bin TL tutarında devlet katkısından faydalanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Onur Genç şunları kaydetti:

“Konut Hesabı ile ev sahibi olmak isteyenleri destekleyen Garanti Bankası, hak kazanılacak devlet katkısı ve mevduat getirisiyle birlikte, müşterilerimizin hayalindeki evi satın almasına yardımcı olacak.

Konut Hesabı’yla tasarrufları Garanti’de güvenceye alınacak müşterilerimiz, 36 ay sonra birikimlerinin 3 katına kadar kredi kullanarak yeni yuvalarına sahip olabilecek. Devlet katkısından yararlanarak ev sahibi olmak isteyen herkesi Garanti Bankası şubelerine bekliyoruz.”

AA
Kamupersoneli.net