Ekonomi

Garanti BBVA Bankası'ndan emekli maaşı alan ve alacak olanlara emekli maaşı promosyon fırsatı: 5 bin liraya kadar…

Türkiye’de emekli maaşı alan ve alacak olanları yakından ilgilendiren emekli maaşı promosyonu ile ilgili resmi açıklama yapıldı.

Garanti BBVA Bankası’ndan yapılan emekli maaşı promosyon açıklamasında 2020 yılında emekli maaşı alan ve alacak olanlara ne kadar emekli maaşı promosyon verileceği belirtildi.

“Yeni emeklilerin ilk maaşı promosyonuyla Garanti BBVA’da!” başlığıyla Garanti BBVA Bankası tarafından yapılan açıklamada, “1 Ağustos 2017’den itibaren, yeni emekliler (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) ilk maaş ödemelerini ve varsa emekli ikramiyelerini almak için Garanti BBVA’yı seçebiliyor. Üstelik hem yeni emekliler hem de emekli maaşını Garanti BBVA’ya taşıyanlar 450 TL’ye varan promosyonun yanında kolay ve hızlı bankacılık hizmetlerinden faydalanabilecek. 1.000’e yakın Garanti BBVA şubesinden ve 5.200’ ü aşkın Garanti BBVA ATM’den emekli maaşınızı kolayca çekebilmeniz için, sadece nüfus cüzdanınızla size en yakın şubemize uğramanız yeter.” denildi.

Ayrıca Garanti BBVA Bankası tarafından yapılan açıklamada, Garanti BBVA Emekli Maaşı promosyon başvurusu nasıl yapılır? Emekli maaşı Garanti BBVA’ya nasıl taşınır? Emekli maaşı alan ve alacak olanlara Garanti BBVA’da özel ayrıcalıklar neler? Emekli maaşı alan ve alacak olanlara 5 bin liraya kadar kredi fırsatı nedir? soruları da cevap bulmuş oldu.

GARANTİ BBVA BANKASINDAN EMEKLİ MAAŞI ALANLARA EMEKLİ MAAŞI PROMOSYON FIRSATI

Emekli maaşı alan ve alacakları yakından ilgilendiren emekli maaşı promosyon detayları şöyle:

GARANTİ BBVA EMEKLİ MAAŞI PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SSK ve Bağkur’dan emekli olacaklar, e-devletten veya SGK Müdürlükleri aracılığıyla dolduracakları Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’nde, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar ise çalışmakta oldukları kuruma iletecekleri emeklilik başvuru dilekçesinde “Garanti BBVA”yı tercih edebiliyor.

EMEKLİ MAAŞI GARANTİ BBVA’YA NASIL TAŞINIR?

Tüm emekliler, en yakın Garanti BBVA şubesine yalnızca nüfus cüzdanıyla kolayca banka değişikliği yapabiliyor.
Ayrıca şubeye gelmeden, e-devlet’ten de görseldeki adımları izleyerek kolayca banka değişikliği işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet’e Garanti BBVA İnternet Bankacılığı aracılığıyla veya PTT’den alacağınız şifre ile giriş yapabilirsiniz.
Bankamız müşterisi olup Emekli maaşını farklı bir bankadan yada PTT aracılığı ile alan ve maaşında hiçbir bloke bulunmayan müşterilerimiz, Garanti BBVA ATM, İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aracılığı ile emekli maaşını bankamıza aktarabilecek ve promosyon talep edebilecektir.
 

EMEKLİ MAAŞI ALAN VE ALACAK OLANLARA GARANTİ BBVA’DA ÖZEL AYRICALIKLAR NELER?

Emekli promosyonu, “emeklilerin özel bankası” Garanti BBVA’da!* Emekli maaşınızı, “emeklilerin özel bankası” Garanti BBVA’ya taşıyın, 450 TL’ye varan emekli maaş promosyonu fırsatını kaçırmayın.

EMEKLİ MAAŞI ALAN VE ALACAK OLANLARA 5 BİN LİRAYA KADAR KREDİ FIRSATI

Garanti BBVA ATM’de emeklilere özel menü! Paramatiklerde emekliler için hazırlanan özel menüyle bakiyenizin tamamını tek tuşla ve kuruşu kuruşuna çekebilirsiniz. Üstelik emekli maaşınızı çekerken 5.000 TL’ye kadar, nakit çekim limit aşım ücreti** ödemezsiniz.

SGK emeklilerine özel kredi fırsatı! Emeklilere özel indirimli faiz oranlarıyla gelir belgesiz*** destek, oto ve mortgage kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Emekli maaş müşterilerimize 1.15%’den başlayan faiz oranlarıyla kredi fırsatı!

Kredi sürecinde müşteriler şubeye yönlendirilebilir. Başvuru sahibinden ücret bordrosu, gelir belgesi, SGK web belgesi ya da gelir yazısı talep edilebilir. Krediden yararlanma koşulu müşterinin risklilik durumuna göre değişebilir. Kampanya kapsamında 3-60 ay arasında vadelendirme yapılmaktadır. Faiz oranları, vade süresine ve kredi tutarına göre değişkenlik gösterebilir. Bireysel ihtiyaç kredileri için maksimum vade sınırı çalışan, emekliler ya da kira geliri sahiplerinde 60 ay; yalnızca şahıs şirketi ya da şirket ortağı geliri olan müşteriler için 36 aydır. Ticari amaçlı kullanılan tüm ihtiyaç kredileri için vade sınırı 36 aydır. İhtiyaç kredisi faiz oranları müşteri özelinde, müşteri risklilik durumuna göre, başvuru ve kredi kullandırım anında değişebilir. %1,15 faizli 60 ay vadeli 50.000 TL tutarlı bireysel ihtiyaç kredisi için; taksit 1230,83TL, tahsis ücreti 250 TL olup %5 oranındaki BSMV dahil edilmemiştir, sigorta ve vergi 837,50 TL, toplam ücret 74.112,32TL, yıllık maliyet 18,1589%’dur. Yıllık maliyet oranı efektif yıllık faiz oranı olup, hesaplamaya sigorta dahil edilmemiştir. Sigorta primi; kredi tutarı, vadesi ve müşteri özelinde değişiklik gösterebilir. Kredi kullandırım ekranları önizlemedir, süreçler farklılık gösterebilir. Müşterilerin Şubeye yönlendirildiği durumlar olabilir.

Bankamızın faiz, ücretler, vadeyi ve kredi süreçlerini değiştirme hakkı saklıdır. Bu hesaplamalar bilgilendirme amaçlı örnektir, bağlayıcılık içermemektedir.

Müşteri kredi borcu tamamen kapanana kadar maaşını başka banka veya finans kurumuna aktarılmasını talep edemez.

Emekli maaşı alan ve alacaklara emekli maaşı promosyon miktarı ne kadar?

*Promosyon ödemesi için SGK’nın belirlemiş olduğu koşullar geçerli olacaktır. Promosyon ödemesinden, gelir/aylıklarını üç yıl bankamızdan almayı taahhüt eden müşteriler faydalanabilecektir. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlayacaktır.

Ödenecek promosyon tutarı için; icra ve nafaka gibi kesintilerden arındırılmış ve üç ayda bir ödenen aylıkları için bir aya tekabül eden net gelir/aylık tutarı dikkate alınacak, bu tutar SGK tarafından bankayla paylaşılacaktır. Bir aya tekabül eden net gelir /aylığın 1.000 TL ye (1.000 TL hariç) kadar olması halinde 300 TL, 1.000 – 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olması halinde 375 TL, 2.000 TL’nin üzerinde olması halinde 450 TL promosyon ödemesi yapılacaktır.

Birden fazla maaş ödemesi alıp, bu maaşları için promosyon talebinde bulunulması durumunda maaşların toplamı dikkate alınarak tek bir promosyon ödemesi gerçekleştirilecektir.

Promosyon ödemesi, müşterinin “Emekli Bankacılığı Promosyon Taahhütnamesi”ni imzalaması sonrasında, bankamıza ilk maaşın yatmasına istinaden 3 iş günü içinde gerçekleştirilecektir. Taahhüt süresi boyunca promosyona konu olan maaş için banka değişikliği gerçekleştirilemeyecektir.

Taahhüt süresi içinde vefat haricinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödememin kesilmesi veya herhangi bir sebeple gelir/aylığımın farklı kuruma taşınması durumunda; veya müşterinin taahhüt süresi dolmadan promosyon taahhüdünü sonlandırmak istemesi durumunda, promosyon ilişkisi iptal edilecek olup, Bankanın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi dikkate alınarak kıstelyevm usulü ile ödenen promosyon tutarı iade edilecektir.

1 Mart 2017 öncesinde gelir/aylığını taşımasına ve/veya bir yakınının maaşının taşınmasına aracı olmasına istinaden kampanya kapsamında altın ödülü alan ve bu kampanya için taahhüdü devam eden müşterilerin promosyon yararlanabilmesi için öncelikle “Emekli Bankacılığı Kampanya İptal Talimatı”nı imzalaması ve ödül olarak almış olduğu altınlarını (altın karşılığı tutarı) iade etmesi gerekecektir.

**Emekli maaş hesabından 5.000 TL’ye kadar yapılacak nakit çekim işlemlerinde, nakit çekim limit aşım ücreti uygulanmamaktadır. Kuruşu kuruşuna çekim için Paracard’la işlem yapılmalı ve Garanti BBVA ATM’de Para Çekme Menüsü’nden “Bakiyenin tamamı” seçilmelidir. Bu uygulama, Garanti BBVA ATM’nin madeni para stokuyla sınırlıdır; yeterli madeni para olmaması durumunda ödeme gerçekleşmeyebilir.

***Emekli maaşı dışındaki gelirler için belge istenebilir.

Garanti BBVA Bankası'ndan emekli maaşı alan ve alacak olanlara emekli maaşı promosyon fırsatı: 5 bin liraya kadar...

Garanti BBVA Bankası'ndan emekli maaşı alan ve alacak olanlara emekli maaşı promosyon fırsatı: 5 bin liraya kadar...

Garanti BBVA Bankası'ndan emekli maaşı alan ve alacak olanlara emekli maaşı promosyon fırsatı: 5 bin liraya kadar...