Ekonomi

Geçici işçiler için harekete geçildi! Kadro müjdesi gelecek mi?

Türkiye’de bir çok kurumda görev alan geçici işçi statüsündeki vatandaşlar TBMM’de sıkıntılarının dile getirilmesini uzun süredir bekliyordu. İşçilerin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal tarafından geldi.  CHP’li Burcu Köksal geçici işçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek işçilerin kadroya alınması talebinde bulundu.

CHP’Lİ KÖKSAL’DAN GEÇİCİ İŞÇİLER HAKKINDA FLAŞ TALEP!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda orman geçici işçileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar ve DSİ’de çalışan geçici işçilerin sorunlarını gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal geçici işçilere kadro verilmesini istedi.

GEÇİCİ İŞÇİLER KADROYA ALINAMAZ MI?

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Köksal, “Yine, orman geçici işçileri, Doğa Koruma ve Millî Parklar ve Devlet Su İşlerinde çalışan geçici işçiler son derece mağdur durumda. Bunların içinde dokuz ay, yirmi dokuz gün çalışan da var, iki ay, dört ay, altı ay süreyle çalışan da var. Tayin, kıdem, ihbar tazminatı, işsizlik parası gibi alacakları zaten yok bu işçilerin. Mesai mevhumu gözetmeksizin ve birçoğu günlerce evini dahi görmeksizin zor koşullarda çalışıyorlar. Biliyoruz ki Bakanlıkça personel ihtiyacı var, emekli olan personel var; bunların yerine hiç değilse bu geçici işçiler kadroya alınamaz mı?” dedi.