Ekonomi

Geleceğin En Çok Kazandıracak Meslekleri Belli Oldu

Günümüzde ve geçmişte meslek grupları doktor, avukat, mühendis, öğretmen şeklindeydi. Ancak artık yeni nesil belirtilen mesleklere ilgi göstermiyor.

Teknolojinin gelişmesi ile meslek gruplarında da gelişmesini sağladı. Bu kapsamda yazılımcılık, sosyal medya uzmanlığı, genetik mühendisliği popüler olsa da günümüzde çok daha farklı alanlar öne çıkıyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ YAKIN ZAMANDA HAYATIMIZDA

Artık ise daha farklı meslek alanları konuşuluyor. Buna göre geleceğin meslekleri arasında e-spor oyunculuğu, veri bilimciliği, 3D yazıcı mühendisliği, giyilebilir teknoloji tasarımcılığı yer alıyor.

Yeni mesleklerin günümüzde ön plana çıkması ile sınava hazırlık yapan gençler bu mesleklere ilgi gösteriyorlar. Yapay zeka, 3D, nesnelerin interneti, büyük veri gibi teknolojiler yakın zamanda hayatımıza girecek olan meslekleri şekillendiriyor.

5 YIL İÇİNDE ROBOTLAR HAYATIMIZDA OLACAK

Konu ile ilgili olarak Milliyet’in haberine göre robot koordinatörü, robotların en fazla 5 yıl içinde hayatımızın her alanında yer alması ile bu meslek dalı da yakın zamanın meslekleri arasında oluyor. Onları üretimde, satışta ve evlerimizde görüyor olacağız.

Bunun yanı sıra geleceğin meslekleri arasında “Yapay zeka mühendisleri, e-Spor oyunculuğu, Siber güvenlik uzmanı, Giyilebilir teknoloji, 3D yazıcı mühendisliği” meslekleri de yer alıyor. 

KAMUPERSONEL.NET – ANKARA