Ekonomi

Geliri olmayanlara aylık 2825 TL maaş verilmesi için harekete geçildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunuldu.

ASGARİ ÜCRETTEN AZ OLMAMAK KAYDIYLA MAAŞ BAĞLANMASI İSTENDİ

Sunulan kanun teklifinde, “Teklif ile, düzenli geliri olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara asgari ücretten az olmamak kaydıyla aylık bağlanması öngörülmektedir.” denildi.

MADDE GEREKÇELERİ AÇIKLANDI

Ayrıca madde gerekçeleri şöyle:

Anayasa Mahkemesinin bir kararına göre: “Sosyal Hukuk Devleti, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyarak gerçek eşitliği yani sosyal adaleti ve toplumsal dengeyi sağlamakla yükümlü devlet demektir.” Derin Yoksulluk Ağı tarafından yapılan çalışmaya göre; hanelerin düzenle giderleri içerisinde kiranın hanelerin 064’ü için,  gıdanın hanelerin 94699’u için, bebek ihtiyaçlarının hanelerin *649’u için, fatura ödemelerinin hanelerin 9693’ü için, kredi borcu/borçlarının ise 627’si için düzenle gider olduğu ortaya çıkmıştır.

Çalışan kişilerin ise yalnızca *417,9’u düzenle bir işe sahip olduklarım belirtmişlerdir. Ayrıca çalışmaya göre pandemi döneminde gıdaya erişim ile ilgili yurttaşların 947’si bir şeyin değişmediğini, 9053’ü daha fazla öğün atladığını, 9049’u bazı besin gruplarına hiç, ulaşamadığını, 96l4’ü hiç, gıdaya erişemediğini belirtmiştir.

Kanun teklifi tam metni şöyle:

1-7413.png2-2997.png3-1788.png

Bir Yorum

  1. Elbette muhtaç olanlara verilsin itirazımız olmaz.
    Peki Asgari ücretin altında kalan emekli maaşları için ne düşünüyor meclis? intibak lar ne oldu?

  2. TBMM Sosyal yardım konusunda sunduğunuz yönerge için tebrik ederiz devamının neticeye bağlanmasını bekliyoruz

  3. İnşallah kabul görülür iş yerimiz kapalı kçö veya başka bir destek alamadım iki aydır kuruşsuz iş arıyorum onuda bulamıyorum hiç