Ekonomi

Genç Çiftçi Projesinin 30 Bin TL Hibe İmkanı Vatandaşlara Tekrar Sağlanacak Mı?

Genç Çiftçi Projesi kapsamında projesini onaylatan ve 30 bin TL hibe alan bir çiftçiyi yaptığımız haberle sizlere ulaştırmıştık. 30 bin TL hibe ile çilek bahçesi kuran genç çiftçi umutlu olduğunu, çok çalıştığını ve başarılı olacağını dile getirmişti. Bu haberimiz kapsamında aldığımız geri bildirimlere istinaden, Genç Çiftçi Projesine yönelik bir açıklama yapma gereği duyduk.

Genç Çiftçi Projesi, başvuruları alınmış dosyaları sunulmuş durumdadır. Şuan itibariyle bu proje kapsamında bir başvuru imkanı yer almamaktadır. Burada hareketle, Genç Çiftçi Projesi başvurusu yapmak için bir süreç de bulunmamaktadır. Ancak projeye daha önce başvurmuş kişilerin, hibe ve proje değerlendirme süreçleri sürmektedir.

Yaptığımız haber içerisinde değindiğimiz şekilde; projeye başvurmuş ve değerlendirme sürecindeki çiftçilerden 192 kişilik bir kısmına daha hibe verilecek. Ancak bu; bitkisel ve hayvansal olmak üzere iki kulvarda gerçekleştirilecektir. Şuan için bir proje başvurusu gözükmese ya da herhangi bir açıklama yapılmasa dahi; Genç Çiftçi Projesinin 192 kişilik hibelerin dağıtılmadan tekrar başvuruları toplayacağını düşünmüyoruz.

Bu kapsamda ilgili başvuruların değerlendirilip, sonuçlandırılıp, en son nokta olan hibe teslim sürecinin atlatılması gerekiyor. O sürecin işleyişinden sonra, hükümet uygun gördüğü takdir de tekrar proje alımları yapabilir. Ancak şu süreçte, herhangi bir proje ufukta gözükmüyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA