Ekonomi

Genç İşsiz Sayısı Yükseliyor ! İşsizlerin En Büyük Sorunu 'Deneyim'

FETÖ YÜZÜNDEN KAMUYA GİRMELERİ MÜMKÜN OLMADI

Kamu personeli sitesi olarak işsizlikle ilgili ziyaretçilerimizden gelen şikayetleri gerek hükümet yetkililerine gerekse muhalefet milletvekillerine bire bir iletme gayretindeyiz. Kamu personeli olmak için canla başla sınavlara çalışan ve senelerdir hain terör örgütü FETÖ yüzünden atanamayan gencecik vatan evlatları özel sektörde de iş bulmakta sıkıntılar yaşıyor.

MİLYONLARCA GENÇ İŞSİZ KONU HAKKINDA YARDIM BEKLİYOR

Bu sıkıntıların en büyük sebeplerden birisi özel sektördeki neredeyse tüm firmaların deneyimli personel araması.  Her türlü iş ilanında 3 senelik, 5 senelik deneyim şartı bulunuyor. Profesyonellik gerekmeyen ilanlarda bile durum böyle.Hal böyle olunca üniversiteden yeni mezun olmuş genç kardeşlerimizin büyük bir çoğunluğu işsizlikle baş başa kalıyor. Milyonlarca genç işsiz konu hakkında hükümetten ve muhalefet partilerinden destek bekliyor.

SİZLERİN GÖRÜŞLERİ KAMUPERSONELİ.NET İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İşsizlikle mücadele konusunda siz değerli ziyaretçilerimizin görüşleri neler? 

Bu konu hakkındaki fikirlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Kamu haberlerinden, Kamu personeli alım haberlerinden, son dakika gelişmelerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ( ÖZEL HABER)

Bir Yorum

  1. Bende Maliye mezunuyum ve kesinlikle çok doğru bi noktaya değindiniz her ilanda 3 yıl deneyimli Programları bilen diyor tamamda herkes deneyimli ostoyo kimse deneyim kazandiriyim demiyor nasil olcak ki çoğunluklada bayan ariyolar

  2. Fetoden dolayi yillardir atanamiyorum evet hadi belki bundan sonra atanabilirim bunu es gecelim özel sektor yahu yabanci dil iyi seviyede istiyolar arti tecrube pardonda bizim ulkemizdeki yabanci dil egitim seviyemiz liseden mezun olana kadar anca adimizi soyleyebiliyoruz bide tecrubeyi yeni mezun olmus biri nasil ve nerde is tecrubesi yapcak ozaman ya okullarda uygulamali ders saati fazlaca yapilcak yada biz anamizin karninda ogrenip gelicez yada universite mezunu olarak bi omur orda burda amelelige devam edicez…

  3. İnsan kaynakları mezunuyum çoğunlukla özel sektörde iş var, baktığım her ilanda en az 2 yıl veya 3 yıl gibi tecrübe istiyorlar. Tecrübesiz birini işe almazsanız, o tecrübesiz biri nasıl tecrübeli biri olacak?

  4. Deneyim sarti ariyorlar yeni mezunlari kimse ise almazsa bizler nasil deneyim kazanacagiz??

  5. FETÖ YÜZÜNDEN KAMUYA GİRMELERİ MÜMKÜN OLMADI Kamu personeli sitesi olarak işsizlikle ilgili ziyaretçilerimizden gelen şikayetleri gerek hükümet yetkililerine gerekse muhalefet milletvekillerine bire bir iletme gayretindeyiz. Kamu personeli olmak için canla başla sınavlara çalışan ve senelerdir hain terör örgütü FETÖ yüzünden atanamayan gencecik vatan evlatları özel sektörde de iş bulmakta sıkıntılar yaşıyor.
    Siz açık bir şekilde belirtmişsiniz zaten,en son 2010 kpss ye girdim bas bas bağırdık kopya var diye kimse duymadı o günden beri psikolojim hala yerine gelmiş değil,işsizim bir de gss prim borcum var ödeyeyemiyorum,ne yapacağımı da bilmiyorum kendimi boşlukta hissediyorum,sonumuz nasıl olacak bilemiyorum devletimizden yardımcı olmalarını bekliyorum.

  6. Ben de yeni mezun bir işletmeci olarak aynı durumdan muzdaribim. Malesef birçok firma en az 2 yıl deneyim istiyor. Ve tabi alım sayısı da biri ikiyi geçmiyor. Bizler yeni mezunuzz tecrübe için fırsat verilsin bizler de tecrübe sahibi olalım. Kamudan ümidi tükettiler bari özel sektör istihdamı genişletsin.

  7. Otomotiv mezunuyum adam araç kiralama sirketine en az lise mezunu iyi derecede ingilizce ve almanca bilen personel ariyor amk. Asıl suc aslinda İK larda hicbiri insan kaynakli calismiyorlar hep patron kaynaklı calisiyosunuz sizin bagimsiz olmaniz lazım biraz cesur olun ya şirketlerde konu mankenliği disinda hiçbir ise yaramiyorsunuz

  8. Otomotiv mezunuyum adam araç kiralama sirketine en az lise mezunu iyi derecede ingilizce ve almanca bilen personel ariyor amk. Asıl suc aslinda İK larda hicbiri insan kaynakli calismiyorlar hep patron kaynaklı calisiyosunuz sizin bagimsiz olmaniz lazım biraz cesur olun ya şirketlerde konu mankenliği disinda hiçbir ise yaramiyorsunuz

  9. Çoğunlukla kadın istihdamı sağlanıyor zaten bize sıra gelene kadar ayrıca bayan issizler de var onları almaları gerekiyor ki kadın istihdamı belli bir düzeyde sağlansın diye geçen bir ilana baktım sapik sapik ilan yayınlamış adam yok fiziği iyi olsun diye artık gerisini siz anlayın işsizlik hadi bir problem de Allah elbette ki bi rızık kapısı acar bu ülkede iş ahlakı diye bir şey yok mu ayrıca Türkiye nin insan kaynaklarında sıkıntı ise alımlarda ve mulakatlardadir çünkü adalet yok deneyimli olsan nolur adam bide referans soruyor.

  10. üniversite okuyun diyorsunuz biz üniversite okurken okumayanlar tecrübe sahibi oluyor ise giren yine onlar boşa mi okuyoruz boşa mi bu kadar emek ya bi yere buna dokdeken dikene kadar bi isyeri kurun ki insanlar is sahibi olsun !

  11. Önlisans mezunuyum fakat her sektör deneyimli aradığı için işsiz kaldım yetkililerden bir çözüm istiyoruz yeter artık sonra ülkedwki işssiz sayısı neden çok !!

  12. Adil olmayan acı bir gerçek var oda torpil. Dayın varsa tecrübe sahibide oluyorsun profesyonelde.sistem baştan yanlış ki zaten. Bu gencin becerileri nelerdir? Neler yaparsa faydalı olacaktır ülkesine evine ailesine çevresine… ??? Böyle oluncada boşda dolanıp dururuz. Allah herkesin gönlüne göre versin. Umarım düzen değişecek

  13. İş tecrübesi nedir yeni mezun olmuşşun sende bir de tecrübe istiyorlar alında tecrübe kazanalım o zaman

  14. 1 sene önce Önlisans Dış Ticaret programından mezun oldum ben bu konuyu 1 sene önce Cumhurbaşkanlığına E-devlet üzerinden'de ilettim Allah Sonumuzu Hayırlı etsin

  15. deneyim olunca da yaştan dolayı hiç biyer almıyor. Ben 28 yaşımdayım çoğu yer almıyor. yaş sınırı 25 bazı yerlerde 27. sanki 50 yaşındayız.

  16. Üniversite mezunu, en az iki yıl deneyimli, 25 yaşını aşmamış, askerliğini yapmış mışşşşşş elemanlar aranmakta piyasada. bunların hepsine sahipseniz 25 yaşından büyükseniz bu kez de yaştan dolayı işe alınmayabilirsiniz. bakın deneyim hariç hepsi var, asgari ücrete sigortalı iş bulamıyorum. yakınımdaki avmlere başvuruyorum artık, giysi katlamaya razıyım, sigortalı iş istiyorum, caydım kendi alanımda iş aramaktan, sigortam yatsın asgari ücretim ödensin razıyım.

  17. 8 yıldır özel sektörde çalısıyorum bundan önceki senelerede kpss ve diğer sınav faaliyetlerinde bulundum ama diğer arkadasın dediği gibi amcan dayın varsa 50 puanla bile atananlar olup devlet dairesine girmişlerdir. Özel sektörde ise referans ve deneyim aranmaktadır. Adam 22 yasında yada bayan yeni üniv mezunu .
    Sen nasıl oluyorda ondan bir deneyim istiyorsun 1 ay deneme süreci ver bi dene bakalım . İşletmeciler cok sıkıntılı ayrıntılı inceliyorlar . Sanki görende 15 senelik kadroya alacak .
    haklarımız yeniliyor . Yasım 34 kpss sınavına da girdik baraj puanıda aştık .
    Ama netice yine aynı olacak. Özel sektör srni beni 4 beş sene daha bakar. Sonra 40 yasındasın die kimse almaz. Ne yapacağız sonra sonrası meçhul

  18. Hemen hemen bütün firmalar deneyim arıyor… Sen almazsan öbürü almazsa bu gençler nasıl deneyim kazanacak tabi bunu düşünen yok.

  19. deneyim aramasınlar bizler işe giremiyoruz psikolojimiz bozuldu artık

  20. İŞE GİRMEDEN İŞ DENEYİMİ NASIL OLACAK, VAHİYMİ BEKLİYORLAR.