Ekonomi

Gençlere İş Kurmak İçin 150 Bin TL Devlet Desteği

Kadınların iş hayatında yer almasının desteklenmesinin yanı sıra, gençlerin iş hayatına atılmaları için hükümet destek veriyor.

18-29 yaş aralığında olan gençlerin hem prim ödemeleri yapılacak hem de iş kurmak isteyen gençler için kredi ödemesi yapılacak.

İşkur’un işbaşı eğitim programları 2017 yılında da devam ediyor. İşbaşı eğitim programları kapsamında katılımcılara günlük 54 TL, öğrencilere 40.5 TL, işsizlik ödeneği alanlara 27 TL ödeniyor. Ayrıca sağlık sigrtası primleri de ödenerek aylık 1.404 TL maaş ödemesi yapılmış oluyor. 

Genç Girişimcilere 150 Bin TL Hibe Desteği 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gençler için 62 milyon liralık bütçe ayırdı. Genç girişimcilere 150 bin liraya kadar %100 hibe desteği veriliyor. Genç girişimciler için bu destekler Türkiye genelinde bulunan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından veriliyor.

Başvuru yapılacak kuruluşlar TÜBİTAK tarafından açıklanıyor. İlk başvurular, 10 Nisan- 28 Nisan tarihleri arasında alındı. İkinci başvurular ise 1 Ağustos- 15 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 

Bu hibe desteğinden 29 yaşını doldurmamış ve ilk defa işletme açacak olanlar yararlanabiliyor. Bu uygulamada 3 yıl da vergi muafiyeti yer alıyor. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Detaylari nasil ögrenebiliriz? Takibini nereden yapmamiz gerekiyor?