Ekonomi

Gençlerin 25 Yaşına Kadar Olan GSS Prim Borçları Silinmeye Başlandı

 Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının silinmesi işlemlerine başlandı. Sistemden kaynaklı gecikmelerden dolayı bazı gençlerin borçları hala görülüyor fakat zaman içerisinde 25 Yaşın altındaki tüm gençlerin GSS prim borçları silinecek. 

GSS Mağduru : “İş Bulamıyoruz Diye Cezalandırılıyoruz! Adaletsizlik Değil mi?”

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) prim borçlarının silinmesi AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alıyordu. 25 yaşın altındaki tüm gençlerin Genel Sağlık Sigortası Prim borçları silinecek , Fakat 25 yaşın üstündeki vatandaşlar bu duruma tepkili. “Sırf yaşlı olmamız , işsiz olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor!, Hükümet işsizliğe ceza keseceğine iş imkanı oluştursun” şeklinde tepkiler veriyor.

İşsiz Evladı Cezalandırma Sistemi

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları muhalefet partilerinin de zaman zaman gündemine geliyor. Muhalefet partileri GSS ‘yi “İşsiz evlat cezalandırma sistemi” olarak nitelendiriyor. 65.Hükümet ise GSS primlerini bir düzene sokacak yeni bir düzenleme için son rütuşları yapmayla meşgul. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman Soylu, Kısa zaman önce yaptığı açıklamalarda söz konusu düzenlemelerin yeni hükümet ile hayata geçeceğini ve GSS’de tek tip ödeme yöntemine geçileceğini belirtmişti. Alınan bilgilere göre GSS primleri herkes için eşit olacak ve fiyat 50 TL civarına çekilecek.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden , ekonomi ve sağlık haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Iki oğlumda psikolojik sorunlar yasıyor. Ça lı şa mı yor lar. Emekli maaşından gss ödemem uygun hale getirilmiş. Hanede altı kişi var. Bizleri duyan yokmu.