Ekonomi

Genel Müdür Poyraz'dan faizsiz kredi müjdesi! Başvuru şartları belli oldu

Tarım Kredi Genel Müdürlüğü tarafından çiftçileri sevindiren açıklama geldi.

ÇİFTÇİLERE FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ!

Tarım Kredi Genel Müdürü yaptığı açıklamada, kredi borçlarını zamanında ödeyen çifçtçilere teşekkür amacıyla “Bereketli Kredi” adı altında faizsiz kredi verileceği aktarıldı.

YÜZDE 10’U KADAR FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK

Tarımın finansmanının önemli bir konu olduğunu ve bu hususta bankaların ve kooperatiflerin sorumluluk aldığını dile getiren Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “Tarım Kredi ortaklarından geçtiğimiz yıl borcunu zamanında ödeyenlere, kullandığı kredinin yüzde 10’una kadarını, 2021 yılının ocak, şubat, mart aylarında bir yıl faizsiz olarak kullandıracağız. Bu krediyle ortaklarımız bizden tarımsal girdi anlamında ihtiyacı olan gübre, ilaç, akaryakıt ve diğer tarımsal girdileri 10 bin liraya kadar faizsiz olarak alabilecekler. Geçen sene 100 bin lira kredi kullanan ortağımız 10 bin lira sıfır faizli kredi kullanabilecek” dedi.

Genel Müdür Poyraz'dan faizsiz kredi müjdesi! Başvuru şartları belli oldu

FAİZSİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI

Öte yandan başvuru yapacak adaylar için gerekli şartları taşıyan her Tarım Kredi ortağı çiftçinin bu projeye başvuru yapabileceğini belirten Poyraz, ortakların kayıtlı olduğu kooperatife giderek bilgi alabileceğini dile getirerek Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde indirimli kredi kullanımlarını, ayni kredi kullanımı noktasında sabit oranlı krediye dönüştürebileceği aktararak, “Şu anda ortaklarımız yüzde 7 oranıyla yıllık kredi kullanarak tarımsal girdilerini temin edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.