Ekonomi

Gıda Bakanı Fakıbaba Şeker Fabrikaları Hakkında "KOTA" Detayını Açıkladı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, şeker fabrikalarına yönelik olarak bilinmeyen detaylardan bahsetti. Bakan Fakıbaba yaptığı açıklamada özelleştirileceği için büyük tepki toplayan söz konusu fabrikalar hakkında unutulan detayları ifade etti

Şeker konusunda ucuz ve maliyetli olması açısından değerlendirmeye ve incelemeye tabii tutulan fabrikalarla alakalı olarak; “Bakın Cumhurbaşkanımız  kendisi açıkladı şekerde bizim amacımız herhangi bir zarara uğratmak değil Türkiye’yi kâra sokmak. Özel sektörde böyle bir fabrika açılmış ne kadar güzel bir olay olduğunun farkına varılması gerekiyor. Özel sektör bu memleketin düşümanı değildir ya? Memleketimizde özel sektörde yer almakta memleketi daha farklı yerlere sürüklemekte. Bakın bizler Akoturka olarak ifade ettiğimiz arkadaşımız net olara belirtmek gerekirse 42 milyonluk organik ürün ihraç etmekte.

Avrupaya ve Amerika’ya gidiyor bunlar. 42 Milyon Türk insanının kalkınması için çabalıyor. Özel sektör ifadesi duyulınca insanlar neden bu kadar abartıyorlar. Elimizde bulunan 11 fabrikayı satacağız ama diğerleri satılacak veya kapatılacak değil Satılım imara verilmesi durumu söz konusuda değil.. Daha fazla üretim yapacağız şuanda Avrupa ile rekabet edecek durumda değiliz. Şekeri pahalıya mal ediyorz” dedi.

ŞEKER FABRİKALARINA KOTA SUNACAĞIZ

Özelleştirilen şeker fabrikaları hakkında açıklama yapan Bakan Fakıbaba yaptığı açıklamada; “Üreticimizi hiçbir zamana zarara uğratmayacağız. Fabrikada çaışan arkadaşlarımı kesinlikle zarar görecek değil. Fabrika bahçeleri devredilmeyecek ve özelleştirilmeyecek. Söz konusu devlet fabrikaları içerisinde alet, parça, makina, cihazlar bunlar yerleştirilecek ve kapasite artırılacak. Ancak verdiğimiz kapasite kullanılmadığı zaman bizler onu geri almak durumundayız. Eğer niyet edipte şeker üretimi yapılmayacaksa 1 yıl olarak verdiğimiz kotanın dolmaması durumnda fabrika elden geri alınacak. Herkes bunu konuşmakta ama halkımıza faydalı iş yapmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA