Ekonomi

Google Ücretsiz Eğitimler Veren 'Digital Atölye' yi Hayata Geçirdi

Türkiye’deki digital ekonomi farkındalığını artırmak için Google, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR işbirliği yaparak ‘Digital Atölye’yi hayata geçirdi.

Google 10 milyon TL kaynak ayırdığı projede yaratıcı fikrini işe dönüştürmek isteyenlere eğitimler verecek.

Google, Türkiye’ye özel hazırlanan ve ücretsiz bir eğitim planlaması olan “Dijital Atölye” projesini başlattı.

Google tarafından hayata geçirilen proje, Google’a 10 Milyon TL’ye mal oldu.

Digital Atölye; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilecek. Dijital Atölye’de yaratıcı fikrini işe dönüştürmek, dijital dünyada kariyer fırsatlarını keşfetmek isteyen Türkiye’deki tüm gençlere, girişimcilere, KOBİ’lere açık olacak.

İlk etapta Kayseri, Samsun, Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 9 ilde yapılması planlanan yüz yüze Dijital Atölye eğitimlerine katılamayanlar ise diledikleri yerden ve cihazdan eğitim içeriklerine g.co/dijitalatolye adresinden online olarak erişebilecek. Böylece internet alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirme imkanına sahip olacak. Ayrıca gidilecek illerde İŞKUR’un devam eden eğitimlerine özel programlar eklenerek, eğitimlerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez, “Google olarak Türkiye’deki herkesin teknolojiden faydalanıp, etkin şekilde kullanabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemiz genç nüfusu ve teknolojiye hızlı adaptasyonu ile büyük bir potansiyele sahip. Bu amaçla Türkiye’ye özel olarak tasarladığımız içerikle ücretsiz bir dijital eğitim hareketi başlattık. Teknolojinin sunduğu araç ve servisleri etkin bir şekilde sunarak, yaşam kalitemizi arttırıp, yeni istihdam olanakları yaratıp, dünya çapında bilinen işletmeler yaratılabileceğine dair inancımız doğrultusunda Dijital Atölye projesini hayata geçirmekten büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net