Ekonomi

GSB Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Burs/Kredi Başvuruları Başladı !

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda öğrenciler ve veliler tarafından heyecanla beklenen burs/kredi başvurularının başladığı belirtildi. Ayrıca KYK burs / kredi başvurularının 24 Ekim 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Konu ile ilgili olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayımlanan duyuruda “2017-2018 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin burs/kredi başvuruları 16 – 24 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs/kredi başvurusunda bulunabiliyor.” ifadelerine yer verildi.

KYK’dan yayımlanan duyuruya göre öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvurularını doğru bir şekilde tamamlamaları gerekiyor. Burs/kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını en geç 24 Ekim 2017sat 23.59’a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

BU DURUMLARDA BAŞVURU GEÇERSİZ SAYILACAK

Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

ÖNCELİKLİ YARARLANMA

Ayrıca yayımlanan duyuruda şehit ve gazi çocuklarının burs/kredi imkanından öncelikli olarak yararlanabileceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak KYK’dan yayımlanan duyuruda “Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettiği takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

KYK Burs/Kredi Başvuruları Hakkında Detaylı bilgi için “https://goo.gl/Pypk2y” web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA