Ekonomi

GSS Primleri Düşürülüyor , İşte Yeni GSS Primleri

Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gündeme gelecek olan Genel Sağlık Sigortasında önemli değişiklikler yapılması bekleniyor. Meclis Genel Kuruluna sunulacak olan torba yasa ile birlikte Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinini 49 Türk Lira’sina düşmesi bekleniyor.

2012 yılında hayatımıza giren Genel Sağlık Sigortassı Torba yasası ile Genel Sağlık Sigortası primleri otomatik olarak ödenmeye başlanmıştı.Genel Sağlık Sigortası teriminin hayatımıza girmesi sonucu bir çok uygulama da mevzuattaki yerini almıştı.

Çalışmayan vatandaşlarında sağlık kurumlarından faydalanabilmesi için uygulanan Genel Sağlık Sigortası’nın ödemelerinde büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Yüksek miktarda Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanların borçları silinecek. GSS’in Torba Kanunun değiştirilmesi ile birlikte gelir testi uygulaması da devam edecek. Gelir testlerinin yapılamasını şuanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üstlenmiş durumda. Fakat yürürlüğe girecek kanun sonrasında bu görevi Sosyal Güvanlik Kurumu üstlenecek. Borçları silinenlerin eğer prim aylık borçları 49,4 TL’nin üzerindeyse borçları 49,4 TL’nin altına düşürülecek. Böylece Genel Sağlık Sigortası problemi de ortadan kaldırılmış olacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sağlık haberlerinden, kamu haberlerinden, memur haberlerinden, duyurulardan ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara