Ekonomi

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan Asgari Ücret Talebini Dile Getirdi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’in 43. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Bu çerçevede “Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu panelde bir konuşma yapan Mahmut Arslan ekonomiye dair görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. 

Konuşmasında IMF ve Asgari Ücret konularına değinen Hak İş Başkanı Arslan’ın değerlendirmelerini sizlerle paylaşıyoruz. 

HAK İŞ SENDİKASININ ASGARİ ÜCRET TALEBİ

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ekonomiye dair konuşmasında özellikle asgari ücret konusuna vurgu yaptı. ekonomik krizlerin ve yüksek enflasyonun en büyük mağdurunun işçi kesimi olduğunu belirten Mahmut Arslan konuşmasında Hak İş Sendikası olarak enflasyon ile mücadelenin başarıya ulaşması için katkı vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

“Kamu yatırımlarında ve ücretlerde kısıntıya giderek bu kriz atlatılamaz. 2008 krizinden ‘Al-ver ekonomiye can ver.’ diyerek çıktığımızı unutmayalım. Çalışanlar ve emekliler enflasyona karşı korunmalıdır. Bu kapsamda, 2019’daki kamu sözleşmeleri ile yeni asgari ücret iyi bir fırsattır.”

IMF AÇIKLAMASI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konuşmasının bir bölümünde ayrıca dünya bankası ile tekrar çalışmak istemediklerini ifade etti. İMF’in reçetelerinin acı olduğunu söyleyen Mahmut Arslan şu sözleri aktardı. “IMF ile ayrılan yolların birleşmesini kesinlikle istemiyoruz. IMF, işten çıkarma, acı reçeteler ve özelleştirme demektir. Türkiye’de olan her şeyin ithal edilmesi anlayışı bırakılmalıdır. Yerli üretime, yerli sanayiye ve yerli ham maddeye destek olunmalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah aşkına ne demiş asgari ücretle. Kralcı olunca adam ağzından net bişey cikarmiyorki kivirmakta üstüne yok bide bizim memleket li olacak.

  2. Bu mahmut aslan suana kadar asgari ucretli hakkinda neyi savunmusta simdi bu konuyu savunacak Allah askina bizler 80 kisi bir dakika icinde iatifa errik hakisten hakis baskani ve yardimcilari acilis konugu olarak gezmelerde rahatsiz etmeyelim kadro bile alamadik sayelerinde