Ekonomi

Hak İş Başkanı Arslan'dan Kamu Sözleşmelerine Enflasyonun Üzerinde Zam Yapılsın Talebi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Proje Hazırlama Eğitim Programı’na katıldı. Burada katılımcılara yönelik bir konuşma gerçekleştiren Mahmut Arslan, ekonomi dünyasında yaşanan gelişmeler hakkında düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. 

Bu kapsamda işçi haklarına yönelik açıklamalar yapan Hak İş Başkanı Arslan, işten çıkarılma olaylarına değindi. 

KRİZ NEDENİYLE İŞÇİLERİN İŞTEN ÇIKARILMALARINA KARŞIYIZ

Dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye’yi etkilediğini ifade eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yaşanan ekonomik gelişmeler kapsamında işverenlere bazı çağrılarda bulundu. Bazı işverenlerin ekonomide yaşanan sıkıntı yüzünden ilk tasarruf noktası olarak işçi çıkarma yoluna gittiklerini ifade eden Mahmut Arslan bu duruma tepki gösterdi. 

“İşletmelerin kriz gerekçesiyle işçi çıkartmasına şiddetle ve topyekun karşıyız. Bunun yerine işletmelerin rahatlatılacağı, sıkıntılarının giderilebileceği çözümlerin üretilip, çalışanların işini kaybetmemesini istiyoruz. Hak-İş olarak, işletmelerin vergi yükünün azaltılması, borçlarının bankalarca ödenebilecek noktaya taşınması gibi adımları desteklemeye devam edeceğiz. Tek şartımız var; çalışanların işlerini, aşlarını kaybetmemeleri. Onların üç kuruşluk kazançlarına göz dikilmemesi.”

ÇALIŞANLARA ZAM KONUSU

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yapmış olduğu konuşmasında çalışanlara verilecek zam oranlarına dair de açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda kamu sözleşmelerine enflasyonun üzerinde zam yapılmasını talep eden Mahmut Arslan’ın açıklamaları şu yönde, 

“Yeni yılla birlikte yapılacak kamu sözleşmelerinin, enflasyonun üzerinde ücret zammı ve diğer haklarla sonuçlandırılması, çalışma hayatında yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik temel bir düzenleme olacaktır. Enflasyonla mücadele konusunda, özellikle fiyat istikrarının sağlanması ve yüksek zamlarla tedirgin eden anlayışlarla mücadele konusunda da Hak-İş’in desteği tamdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hükümet yanlisisiniz başkan diz hakkımızı gosteriste arıyorsunuz hükümet yetkililerinin yanında ne derlerse tamam diyorsunuz çıkıp böyle demeç verip bizi kandırmayın maymun gözünü açtı baskan