Ekonomi

Halkbank'tan "Zarrab" Açıklaması :"Soruşturma Bizimle İlgisiz"

Halk Bankası hisselerinde sert düşüş yaşandı. Amerika’da kara para aklama suçu iddiasıyla yakalanıp tutuklanan Reza Zarrab haberlerinin Halk bankasıyla yanyana gelmesi sonucu hisselerde değer kaybı yaşandığı düşünülüyor. Halk bankası bazı medya organları ve sosyal medya sitelerinde dolaşan haberlerin asılsız olduğunu ve bankanın herhangi bir usulsüzlüğe bulaşmadığını dile getirdi.

Türkiye Halk Bankası A.Ş ‘nin sabah saatlerinde hisselerinde sert düşüş meydana geldi. Düşüşün sebebi medyada yer alan dedikodular olarak düşünülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde kara para aklamaktan tutuklanan İran asıllı İş Adamı Reza Zarrab’n ve söz konusu soruşturmanın bankayla alakası olmadığına dair KAP üzerinden kamuoyuna bilgi verildi.

Sosyal Medya ve bazı haber organlarında Türkiye Halk Bankası A.Ş’nin Reza Zarrab’la ilişiği olduğuna dair bazı haberler çıkmıştı. 

KAP ‘a Yapılan Açıklamada “Bugün bazı yayın organlarında ABD’de yürütülen bir soruşturma kapsamında Bankamızın adı da verilerek haberler yapılmakta ve asılsız tezviratlar üretilmektedir.” denildi. Soruşturmayla Halkbank’ın herhangi bir bağının bulunmadığının altı şu şekilde çizildi “Söz konusu soruşturmayla bankamızın herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.”.  Bankanın herhangi bir merci yada kurum tarafından incelenmediği ve bu yönde bir talebinde bulunmadığı belirtilen açıklama şu şekildeydi “Bu kapsamda bankamıza yönelik herhangi bir inceleme talebi bulunmadığı gibi bankamız herhangi bir inceleme ya da soruşturmanın tarafı değildir. Bankamız bugüne kadar olduğu gibi tüm iş ve işlemlerini ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun bir şekilde yürütmektedir”

17 Aralık soruşturmaları kapsamında Halk Bankası genel müdürü de bir çok kişiyle beraber göz altına alınmıştı.

Kamupersoneli.net