Ekonomi

Halkın Nasıl Kazıklandığı Belli Oldu ! 1 TL'ye Alıp 9 TL'ye Satıyorlar

Üreticiden tüketiciye ulaşana kadar fahiş karlarla fiyatı yüzde 500’lerin üzerine çıkan sebze-meyve fırsatçılarına karşı, tanzim operasyonu ile halkı rahatlatan hükümet tarafından hallerde büyük bir denetim gerçekleştirildi. 

Denetimler kapsamında son günlerde Ticaret Bakanlığı ekiplerinin girmesinin dahi engellenmeye çalışıldığı hallerde, hükümetin kararlı bir şekilde konunun üzerine gitmesi vatandaşın nasıl kazıklandığını ortaya çıkardı. 

1 LİRAYA ALIP 9 TL’YE SATIYORLAR

Yapılan denetimler kapsamında Sabah Gazetesinin aktardıklarına göre Ataşehir halinde 1 liraya alınan salatalığın 9 liraya, 50 kuruşa alınan patatesin 4 liraya, 4 liraya alınan sarımsağın 25 liraya satıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra aynı şekilde Bayrampaşa halinde 86 kuruşluk biberin 5.5 TL’ye, 80 kuruşluk armudun 5 liraya satıldığı belirlendi. Konu ile ilgili olarak alış ve satış farkları salatalıkta yüzde 800, patateste yüzde 700. biberde yüzde 540, armut ve sarımsakta yüzde 525, portakal ve ayvada yüzde 400’e kadar ulaştı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ekiplerinden sonra, Rekabet Kurumu da bu konu hakkında devreye girdi. Ekipler tarafından yapılan denetimler sonunda elde edilen tespitleri ihbar kabul eden Rekabet Kurumu’nun hallerdeki fahiş fiyatlamalarla ilgili önemli bir çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Bir Yorum