Ekonomi

Hane Başına 1000 Lira Ödeme Hakkında Bakanlıktan Yeni Açıklama Geldi ! İşte Başvuru Sayfası

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlı tarafından corona virüsü salgını sürecinde Pandemi Sosyal Destek ödemesi kapsamında 1000 lira ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler için birinci faz ikinci faz için başvuru alınmadı ve daha öncesinde devletten sosyal destek almış olan kişilere yapıldı. Bunun ardından e-Devlet üzerinden başvurular açıldı ve şartları sağlayan ve başvuru yapan kişilere 1000 lira ödeme yapılıyor. Hala başvurular e-Devlet üzerinden alınırken aynı sayfa üzerinden başvuru yapan vatandaşlar sonuçlarını görüntüleyebiliyorlar. 

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Pandemi Sosyal Destek programı hakkında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bir açıklama yapıldı. Bakan Selçuk açıklamalarında program kapsamında 6 milyonu aşkın haneye 1000’er lira ödeme yapıldığını vurgulayarak 6 milyar liranın üzerinde nakdi yardım  yapıldığını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk açıklamalarında “Pandemi Sosyal Destek Programı çerçevesinde, 6 milyonu aşkın haneye, hane başına 1000’er TL olmak üzere 6 milyar Liranın üstünde nakdi yardım yaptık” ifadelerine yer verdi. 

KİMLER YARARLANAMAZ? 

1000 lira ödemeler için başvurular devam ediyor. Vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyorlair. Ancak bazı kişilerin başvuruları kabul edilmiyor. Başvurusu kabul edilmeyecek olan kişiler şöyle belirtilmiştir:

“- Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, – 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, – 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), – İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, – İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar”

Başvuru yapmak için TIKLAYIN.