Ekonomi

Haziran 2019 1305 TL Evde Bakım Maaşı Yatan İller Sorgulama! Evde Bakım Parası Yatan İllerin Güncellenmiş Listeleri

2019 yılı Haziran ayı evde bakım parası hangi illerde yattı, hangi illerde yatmadı sorusuna ödemeleri bekleyenler tarafınan yanıt aranmaktadır.

Haziran ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman ödeneceği konusunda araştırmalarına devam eden ilgili vatandaşlarımızın merak ettikleri soruları için yardımcı oluyoruz. 

Peki haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller nasıl sorgulanır? Evde bakım parası yatan iller hangileri?

Evde bakım parası ödemeleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bakıma muhtaç olanların yanı sıra engelli ile yaşlı vatandaşlara bakan aile yakınlarına ödemeler vermektedir.

Bakanlık verilerine göre evde bakım parası ödemesi alan kişi sayısı 2018 yılında 513 bin 276 olarak açıklandı ve 2019 yılının Haziran ayına kadar gelinen bu süreçte ise evde bakım parası ödemesi alan kişi sayısı 515 bin 749 olarak açıklandı.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLERİN GÜNCEL LİSTESİ

2019 yılı Haziran ayında evde bakım parası ödemesi yapılan (yatan iller) listesi şöyle;

“Ordu, Bolu, Osmaniye, İstanbul, Adıyaman, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli, Aksaray, Amasya, Zonguldak, Van, Mersin, Konya, Denizli, Sivas, Manisa, Niğde, Eskişehir, Kocaeli, Ankara, Bilecik, Şanlıurfa, Sakarya, Karabük, Şırnak, Çanakkale, Aydın, Giresun, Antalya, Trabzon, Uşak, Malatya, Samsun, Edirne, Bursa, Isparta, Adana, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Balıkesir, Kayseri, Kırşehir, Çorum, izmir ve Hatay”

EVDE BAKIM BAKIM PARASI NASIL AILINIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım parası döemesi almak isteyenlerden talep edilen başvuru şartları şu şekildedir;

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR OLDU? ZAM YAPILDI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2019 yılı evde bakım maaşı ödemesi oranı aylık 1305 Türk Lirası olarak açıklanmıştır.

Bir Yorum

  1. Merhaba lar benim bu sorum olacak inşAllah cevaplar sınız ben bakim maaşı aliyorum annem 1.500 babam dan kalan maaşı alıyor eşim asgari ucretle işe başlasa bakim maaşı kesilirmi evde 4 kişi yiz .