Ekonomi

HSBC Şubelerini Kapatıyor

HSBC Türkiye`nin yeniden yapılanması kapsamı içerisinde aşağı yukarı 180 şubesini kapatma yolunda adım attığını dile getirdi.

HSBC hakkında kısaca bilgi vermek gerekir ise  ; HSBC holding 1865 yılında Hong Kong’da kurulmuş olan bir bankadır. Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika’da faaliyet göstermekte olan  HSBC Grubu, dünyanın en büyük bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşları arasında yer almaktadırlar. İngiltere’de kaydı olan HSBC Holdings PLC’nin genel merkezi Londra’da Canary Wharf’taki HSBC Kulesi’nde yer almaktadır. HSBC Holdings hisseleri ise Londra, Hong Kong, New York, Paris ve Bermuda borsalarında işlem görmekte.

Geçtiğimiz yıl zararı altı kat artan HSBC Türkiye’nin yeniden yapılanma süreci içerisinde aşağı yukarı 180 kadar şube kapatacağı dile getirdi. 2015 yılı içerisinde satış ihtimallerini değerlendiren ve geçen hafta vazgeçtiğini açıklayan banka, 150 kadar bireysel bankacılık şubesini kapatmayı planlıyor. Böylece bireysel bankacılık tarafında küçülerek, ticari ve özel bankacılık tarafına ağırlık veren bir banka olacak .

Bankanın KAP’ ( Kamuyu Aydınlatma Platformu ) a bildirdiği verilere göre, 2015 sonu ile 284 şubesi bulunmakta olan HCBS bu rakamın aşağı yukarı % 50 ‘ sinin ticari ve kurumsal şube olduğu dile getirdi. Kaynaklar, banka tarafından yapılan resmi açıklama ile yeni hedef noktaları olarak belirtilen ticari bankacılık alanında 30 a yakın  şubelerinin kapatılacağını açıkladı.