Ekonomi

Hükümet'ten Gençlere İş Garantili 10 Bin TL'lik Kupon Yardımı!

Bilindiği üzere Türkiye genelinde çok sayıda genç eğitim görmemesi ve eğitim gördüğü halde mezun olmasıyla beraber işsizlik sorunu ile karşılaşmakta. Bu konu hakkında Devlet tarafından ise yeni bir destek sağlanacağı açıklandı. 10 Bin Türk Lirası ve iş garantili destek paketi içerisinde hangi şartlar yer alıyor? Detayları sizler için derledik.

Söz konusu bu kapsam için atlan adımlar 2017 yılında baş göstermiş ve istihdam teşvikleri konusunda olumlu sonuçlar alınması istenilmekteydi. Devlet ise bu konuyla beraber yeni bir prohe hazırlayarak gençlere destek verecek. Peki destek hangi alanları, hangi yaş grubunu, hangi şartları beraberinde istiyor? Detaylar haberimizde…

BAKAN SARIEROĞLU AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yatığı açıklamada; devlet tarafından 10 Bin TL’lik eğitim desteği verileceği ve İŞKUR sayesinde ise mesleki eğitim verileceğini belirtti.

Söz konusu İŞKUR tarafından yürütülecek bu proje sayesinde İŞKUR’da şuan devam eden mesleki eğitimlerle beraber açıklanabileceği ifade edilen yeni eğitim kurslarının birleştirileceği ifade edildi. Dieğr yandan İŞKUR üzerinden açılacak kurslarda işverenlerin taleplerine göre belirlenecek. Bununla beraber istenilen personel sayısı için çalışmalar yapılacak ve personel yetiştirilmesi hakkında yaşanan sorunlar rafa kaldırılacak.

Ayrıca açıklanması beklenen bu kurslar sayesinde eğitimlerin 8 ay kadar süre zarfında devam edeceği ve gençler için mneslek eğitimlerinin tamamlanacağı ve işgücünün artacağı belirtiliyor.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI YÜRÜTECEK

İŞKUR tarafından yürütüleceği ifade edilen projeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordine edecek. Söz konusu İŞKUR tarafından açılması planlana kurslar sayesinde eğitim görecek gençlerin eğitimlerini tammalayacağı ve istihdam sağlanması amacıyla işgücüne katkı vereceği açıklandı. 

Ayruca bu eğitimlerden istenilen verim alınırsa devlet bu eğtimler için gençlere tam 10 Bin Türk Lirasını bulan destek verecek.

Hiçbir mesleki alanda bilgi sahibi olmayan adayların devlet tarafından sağlanacağı ifade edilen bu çalışmalarla beraber hedefledikleri alanlar var ise mesleki eğitim süreçlerine dahil olabilecekler. Bu eğitimlerin masraflarının hükümet tarafından karşılacağı ve zaman içerisinde ne kadar meslek grubu  var ise hepsini kapsama alacağı belirtiliyor. Söz konusu işverenler tarafından talep edilen nitekikli iş gücü ise sağlanmış olacak.

Eğitimden yararlanacak gençlere devlet tarafından 10 Bin TL’lik kupon verilecek ve gençler bu kopon sayesinde eğitim kurumları içerisinde istedikleri eğitim şartlarında ve istedikleri yerlerde eğitimlerine devam edebilecek. Eğitim gören kişilere ise günlük olarak 60 Türk Lirası cep harçlığı ödemesi yapılacak. 

Söz konusu eğitim verilmesinden sonra ise gençler iş yerlerine yerleştirilecek. Diğer yandan pilot uygulamanın başladığı ifade ediliyor. Ancak asıl uygulamaya henüz geçiş yapılmadığı ifade edilirken Nisan ayında tam anlamıyla asıl uygulamaya geçiş yapılacağı belirtiliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA