Ekonomi

Hükümetten Asgari Ücrete İlişkin Önemli Açıklama

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konu asgari ücret düşecek mi? Son günlerde en çok tartışılan konulardan birisi de asgari ücretin düşüp düşmeyeceği. Bu konu ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklama yaptı. Peki 2018 yılı iççin belirlenen asgari ücret tutarı değişecek mi?

2018 yılı asgari ücretlere yapılacak zam nedeni ile merakla beklendi. Yapılan zammın ardından asgari ücret tartışmalara neden oldu ve asgari ücretin düşürülüp düşürülmeyeceği merakla bekleniyor. Milyonlarca çalışanın merak ettiği konu asgari ücret düşecek mi? Son günlerde en çok tartışılan konulardan birisi de asgari ücretin düşüp düşmeyeceği. 

Bu konu ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklama yaptı. Peki 2018 yılı iççin belirlenen asgari ücret tutarı değişecek mi?

İstihdamda Olumlu Gelişmeler

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamasında, Zeytin Dalı Harekatının ekonomi üzerinde olumsuz bir etki getirmesinin mümkün olmadığını belirterek, amaçlarına ulaşacak şekilde ilerlediğini belirti. Maliye Bakanı Ağbal, büyüme ve istihdam tarafından son derece olumlu gelişmelerin olduğunu belirten Ağbal, 2017 yılında da son derece güçlü bir bütçe performansının ortaya konulduğunu kaydetti.

2018 yılında istihdam eden kişi sayısının attığını belirten Naci Ağbal, asgari ücret gelişmesi de tüketim tarafında olumlu hareket getireceğini kaydetti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kredi Garanti Fonu kanalı üzerinden kredi genişlemesi devam edeceğini belirterek, kamu maliyesinin, ekonomiye büyüme tarafında özellikle vergi ayağında destekleyici unsurları getireceğini belirtti. 

Asgari Ücret Düşmeyecek

Maliye Bakanı yapmış olduğu açıklamasında asgari ücrete ilişkin, her sene Eylül – Ekim aylarında asgari ücret üzerinden alınan vergiler, verilen asgari ücretin altına düşürdüğünü vurgulayarak, kalıcı bir düzenleme yapmak istediklerini belirtti. En çok merak edilen konulardan biri olan asgari ücretin düşürüleceği konusuna ilişkin Maliye Bakanı Ağbal, asgari ücretin yılbaşında açıklanan tutarın altına inmeyeceğini kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA