Ekonomi

Hükümetten KDV ve 70 Milyon Liralık Süper Teşvik Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 70 milyon liralık süper teşvikte gelinen son noktaya ve KDV düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KDV İLE İLGİLİ GÜZEL BİR KARAR ALINDI

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödül töreninde bir konuşma yaptı. Zeybekci, açıklamalarında, Türkiye ekonomisinin 2017 yılını zirvede kapatacağını açıkladı. KDV’nin Ekonomi Koordinasyonunda şekil aldığına değinen Zeybekci: Bakan Zeybekci, KDV iadelerine ilişkin, “Sayın Maliye Bakanımızın en son söylediği konuyu söylemeyi unuttum. KDV ile ilgili konu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndaki şeklini aldı. Son karar haline dönüştürerek önümüzdeki günlerde güzel bir karar ve haber halinde duyuracak.” ifadelerini kullandı.

70 MİLYON LİRALIK SÜPER TEŞVİK

Yatırımlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı alınacağını vurgulayan Zeybekci: : “Arkadaşlarla çalışıyoruz, konuyu Bakanlar Kurulu’na sevk edeceğiz. Her bir yatırım, Bakanlar Kurulu kararı haline gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz.” dedi.

Şu ana kadar netleşmiş 12-13 civarında yatırımın söz konusu olduğunu dile getiren Zeybekci: “Her alanda yatırım başvurusu var. Tıp ve enerji teknolojilerinden petrokimyaya kadar tüm alanlarda, çok geniş kapsamlı yatırım başvurusu bulunuyor. Önümüzdeki dönemde gerek cari açıkla mücadelede, gerek arzı artırmada, gerekse Türkiye olarak seçtiğimiz alanlarda kendi dünya devlerimizi yaratmak için yaptığımız çalışmalarda önemli sonuçlar elde edeceğiz.

Yatırım teşvik belgelerinde bu yıl, geçen yıla göre adet olarak yüzde 50’nin üzerinde, tutar olarak yüzde 80 civarında, istihdam olarak yüzde 60 civarında artış söz konusu. Beklentiler anlamında baktığımızda, bunlar 2018’de hayata geçecek. Özel sektör yatırımları, üretim faaliyetleri, cari açığı dengeleyici, ithalatı ikame edici alanlardaki üretim faaliyetleriyle ilgili çok üst düzeyde gelişmeler göreceğiz. Bunlar yeterli mi, yetmeyecek.

Aldığımız tedbirler devam ediyor. İçerideki üretimi koruyucu, haksız rekabeti önleyici çalışmaları da dünyada en iyi uygulayan ülkelerden biriyiz, devamlı takip ediyoruz. Türkiye’nin menfaatini zedeleyici uygulaması olan tüm ülkelere anında karşılık veriyoruz.” açıklamasını yaptı.

699 FİRMAYA İZİN BELGESİ VERİLDİ

Karar’ın haberine göre; 

Ekonomi Bakanlığının kasım ayına ilişkin dahilde işleme izin belgeleri listeleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ekimde 699 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi, 5 yurt içi satış ve teslim belgesi, 5 hariçte işleme izin belgesi, 93 vergi, resim ve harç istisnası belgesi düzenlendi. Öte yandan firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belgesi sayısı 21 oldu.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA