Ekonomi

Hükümetten Memur ve Memur Emeklisine Yeni Zam Teklifi

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri kapsamında yeni gelişme meydana geldi.

BAKAN SELÇUK YENİ ZAM TEKLİFİNİ BELİRTTİ

Görüşmeler kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın arasında bir görüşme meydana geldi. Söz konusu görüşmede Bakan Selçuk memur ve memur emeklileri için yeni zam teklifini belirtti.

Bakan Selçuk söz konusu görüşmede Kamu İşveren Heyeti adına 2020’de yüzde 4+4, 2021’de yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkı şeklinde yeni teklifini iletti.

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos’ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü hükümetin ilk zam teklifi açıklanmıştı. 

16 Ağustos 2019 tarihinde verilen 2020’nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021’nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zam teklifi kabul edilmemişti.

Bir Yorum

  1. bu zam kabul edebilecek zam değil ayıptır 8 saat ayakta rötgene tomografi emar yatışlara idrara kana temizlik vAllah bizlerede günah evimize ekmek götürelim çapasındayız ama bizde insanız millet vekilleri onlara verilen maaşlara günah adamlar oturduğu yerde yatıyorlar bence adalet bu olmamalı