Ekonomi

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye Son 300 En Güçlü Döneminde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit emniyet personeli aileleri onuruna verilen iftar programına katıldı. İftar programı kapsamında kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Soylu burada bir konuşma yaptı. 

Bakan Soylu yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’nin terör konusunda attığı adımları hatırlatarak konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

‘BU MİLLETİ TERÖR İLE TERBİYE ETMEK İSTEDİLER’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terör konusunda yapmış olduğu açıklamalarında, darbe girişimi sürecine değindi. Türkiye’nin terörle terbiye edilmek istendiğini vurgulayan Bakan Soylu, Türkiye’ye gelişmeyi, kalkınmayı ve huzur içerisinde yaşamayı birilerinin çok gördüğünü ifade etti. 

“Bu milleti terörle terbiye etmek istediler. İçimize sürekli nifaklar soktular…En son 15 Temmuz’u o hainlerle beraber sahneye koydular. Şehitler verdik, gazilerimiz var. Çok şükür şehitlerimizle, gazilerimizle, kendini tankın önüne atan, meydanlara koşan halkımızla, polisimizle aklını ve ferasetini kullanan jandarmamızla, askerimizle bunu da atlattık ama yine de bedel ödedik. Ekonomik bedeller ödedik, yıllardır ne zaman iyi bir şey yapmak istesek üstümüze çullandılar.”

SON 300 YILIN EN GÜÇLÜ DÖNEMİ 

İftar programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ayrıca Türkiye’nin bir misyonu olduğunu ifade eden Bakan Soylu Türkiye’nin geçmişini silemeyeceğini vurguladı. Bizim batılı ülkelerden farklı olduğumuzu bildiren İçişleri Bakanı Soylu  “Batı, sınırlarının kapılarını her tarafa kapatıyor, sorsan kendini terörden koruyor. Biz bunu kimseye yapamayız, biz kimseye kapılarımızı kapatamayız, biz komşumuza sırtımızı dönemeyiz. Biz Batı gibi değiliz. Biz etrafımızda bir pusu kuruldu mu, bir tezgah kuruldu mu ‘Aman Amerika’dan gelsinler yardım etsinler bizi kurtarsınlar.’ demeyiz.” dedi. 

Türkiye’nin son 300 yılın en güçlü döneminde olduğuna işaret eden Bakan Süleyman Soylu, daha hür, müreffeh ve zengin bir Türkiye için çalıştıklarını vurguladı. Türkiye’deki yatırımların krizde olan yabancı ülkeler tarafından hayretle karşılandığını aktaran İçişleri Bakanı Soylu “Her dönemden daha fazla çalışmanın gerekli olduğu bir süreç içerisindeyiz.” dedi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA