Ekonomi

İçişleri Bakanlığı'ndan 500 TL bayram harçlığı açıklaması!

Bayram öncesinde nakit ödeme açıklamaları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ise ekmeklilere verilen ikramiyeler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, açıklamasında, “Kurban Bayramı öncesinde emeklilerimize 11 milyar lira bayram ikramiyesi ödedik” dedi.

500 TL BAYRAM HARÇLIĞI

Koronavirüs salgını döneminde ekonomik anlamda zorluk yaşayan vatandaşlar, son dönemlerde sıkça duyulan 500 TL bayram ödemeleri hakkında yetkilerden açıklama bekliyordu. İçişleri Bakanlığı’ndan 500 TL bayram harçlığı hakkında açıklama geldi. Peki, 500 TL bayram harçlığı verilecek mi?

13 GÜN İÇİNDE

Bakan Selçuk, emekliler için yapılan hizmetlere dair şu açıklamayı kaydetti:

“2002 yılında emeklilik işlemleri için 11 ayrı belge istenirken, 2020 yılında sadece elektronik başvuru ile işlemleri tamamlıyoruz. 2002 yılında emekli aylığı bağlama süresi 3 ayı geçmekte iken bugün emekli aylığı bağlama işlemlerini ortalama 13 gün içinde sonuçlandırıyoruz. Emekliler ile hak sahipleri, bağlanan ilk aylıklarına ilişkin birikmiş ödemelerini alabilmek için neredeyse iki ay beklemek zorunda iken geçmişe dönük hesaplanan birikmiş ödemelerini beklemeden aylıklarının ödenmesini talep ettikleri bankalara gönderiyoruz”

İçişleri Bakanlığı'ndan 500 TL bayram harçlığı açıklaması!

PROMOSYON ÖDEMELERİ

Promosyon ödemeleri hakkında da açıklama yapan Bakan Selçuk, “2020-2022 yılları için bankalarla emekli vatandaşlarımızın promosyonu hakkında anlaşmaya vardık. Bu kapsamda aylığı 1.500 TL olan emeklilerimiz 500 TL, 1.500-2.500 TL arasındakiler 625 TL ve 2.500 TL üzerindeki emekli aylığı bulunanlar da 750 TL promosyon alma imkanına kavuştu” dedi.

500 TL BAYRAM HARÇLIĞI

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, bayrama az bir süre kala ortaya çıkan bayram harçlığı açıklamalarının gerçeği yansımadığını bilerek, gençlere 400 TL, çocuklara 100 TL verilen bayram harçlığı haberlerinin gerçek dışı olduğu ifade etti.