Ekonomi

İhracatı Otomotiv Sektörü Sırtlıyor

İhracatı Otomotiv Sektörü Sırtlıyor

Yılın ilk çeyreği olarak adlandırılan aslında başlangıç döneminde geçen yıla oranla düşüş yaşayan ihracat; Mart ayı itibariyle çift haneli artış rakamlarına ulaşmış durumda. İhracatın ilerleyişinde en büyük payı da otomotiv sektörü alıyor. Özellikle ticari araçlar kapsamında yüzde 60 oranında yerli üretim bulunmasının da büyük payı bulunuyor. Bu noktada ihracat üzerindeki artış daima yükselişe geçecek gibi duruyor.

Avrupa’da da çift haneli artışlarla gösteren ihracat; bu noktada küreselleşme ve etkileşimin arttığının da göstergesi olarak karşımızda duruyor. Ekonomide sistematik olarak ilerleyiş ve kademeli bir sanayi gelişmesinin gerçekleştiğini ifade etmek mümkünken; bu noktada daha fazla çalışmaların yapılması hedefleniyor. İhracattaki artışın korunabilmesi ve ekonomiye aynı desteği sağlayabilmek adına; gerekli teşvik, imtiyaz ve niceliklerin de bu noktada kazandırılması veya planlanması gerekiyor.

İhracat giriş dönemlerinde  düşüş yaşasa da Mart ayı artışı çift haneli rakamlara ulaştı. Dolayısıyla burada ekonomiye önemli imkanlar sağlanmış oldu. Bu noktada ihracatı otomotiv sektörü sırtlıyor demek mümkündür. İhracat sektöründe ticari araçlara ve filo kiralamaya olanak tanınmasından bahseden yetkililer; otomotiv sektörünün ekonomi açısından son derece önemli olduğunu dile getirdiler. Özellikle ülkemizde siyası kaygılardan dolayı otomotiv sektöründe kiralamaların çoğaldığı bilgisi veriliyor. Ekonomiye ciddi dokunuşları olacak bu noktaların; ihracatın da bel kemiği olan otomotiv sektörü ile daima etkili bir seviyede seyredeceği bildiriliyor. Bu noktada ihracatın da otomotiv sektörüyle büyütülebileceğine dikkat çekiliyor.

kamupersoneli.net