Ekonomi

İkametgah adres değişikliği e-Devlet üzerinden yapılabilecek! İnternetten adres değişikliği nasıl yapılır?

Türkiye’de Koronavirüs salgını nedeniyle kamu kurumları tarafından yapılan işlemlerin çoğu E-devlet üzerinden yapılmaya başlandı. Bu hizmetler arasına milyonlarca kişiyi sevindiricek yeni bir hizmet daha eklendi. Arık internet üzerinden ikametgah adres değişikliği yapılabilecek.

MİLYONLARCA KİŞİ İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Cumhurbaşkanlığı İletişim ofisinin yapılan duyurulara göre Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında adres değişikliği bildirimi uygulaması da bundan sonra E-devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu. İnternetten adres değişikliği yapmak isteyen vatandaşların bundan sonra nüfus müdürlüklerine gitmesine gerek kalmadığı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi e-Devlet üzerinden yapılan paylaşımla açıklandı.

İNTERNETTEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILACAK?

Hizmetten yararlanmak için e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden biri kullanılabiliyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Değişikliği Bildirimi sayfasından adres değişikliğinizi yapabilirsiniz.

İkametgah adres değişikliği e-Devlet üzerinden yapılabilecek! İnternetten adres değişikliği nasıl yapılır?

Bu hizmetten faydalanmak için, e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı, Banka kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

İşte işlemlerin gerçekleştirileceği link: https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN