Ekonomi

İkinci El Araç Satışında Haksız KDV'nin Önüne Geçilecek!

Meclis’te onaylanan torba yasa ile beraber ikinci el araç satışlarında göze çarpan haksız Katma Değer Vergisi (KDV) engellenecek. Söz konusu yasa içerisinde konuyla alakalı olarak yer alan detaylar ise…

Yasadan belirlenen istisna durumları haricinde KDV iadsine yönelik olarak düzenlemeler yapıldı. Hayırsevelere bağışlanmak için yapılmış olan, okulların yanı sıra; sağlık tesisleri, öğrenci yurtları, çocuk yuvaları, huzurevleri gibi ibadethaneler ve gençlik izcilik kampı inşaasına bağış yapacaklara teslim ve hizmetler KDV’den istisna tutulacağı belirtildi.

Teknoloji ile ihtisas teknoloji geliştirme bölgelerinde; Ar-Ge ve tasarım merkezlrinde araştırma laboratuvarlarında kullanılmak için alınan yeni makinelerin yanı sıra teçhizatlar vergiden muaf tutulacak.

Adalet ve Kalkkınma Partisi’nin yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak önergelerine ile kuvvet komutanları, jandarmalar, sahil güvenlik komutanları, orgeneraller ve aileleri gibi milletvekillerininde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri belirtildi. Ayrıca komutanlar özel sağlık kuruluşlarına gidebilecekler.

Kamupersoneli.net I ANKARA