Ekonomi

İkinci el araçlarda kritik tarih belli oldu! O tarihten itibaren 5 bin TL cezası olacak!

İkinci el araç alış satışlarla ilgili hazırlanan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gittiği ifade ediliyor. 1 Eylül tarihinden itibaren ikinci el satışı yetki belgesi zorunluluğu getirilecek. Düzenlemeye göre belgesi olmadan satış yapanlara 5 bin TL para cezası kesilecek.

KRİTİK TARİH 1 EYLÜL

İkinci el araçlardaki fiyat artışı vatandaşların en çok şikayet ettikleri konuların başında geliyor. İkinci el araç alım satımıyla ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor. Konuyla ilgili hazırlanan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğu belirtildi. Alım satım yapanla uğraşan kişiler için zorunlu yetki belgesi uygulaması için kritik tarih 1 Eylül olarak açıklandı. 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle başlaması beklenen uygulamada, belgesi olmadan alım satım yapanlara 5 bin TL para cezası kesilecek. İlk araç için ödenecek olan 5 bin TL’lik ceza, aynı hareketin yeniden yapılması durumunda, cezanın katlanarak artacağı belirtildi.

İkinci el araçlarda kritik tarih belli oldu! O tarihten itibaren 5 bin TL cezası olacak!

7 GÜN ŞARTI

Aynı zamanda araç satışı yapan galerilere de 7 gün şartı getirilecek. Buna göre galerilerde satışa çıkarılacak araçlar için alınacak olan ekspertiz raporunda 7 gün şartı olacak. Satış işleminin alıcıdan kaynaklı bir durumda gerçekleşmemesi halinde, alıcı, diğer hallerde yetki belgesine sahip işletme tarafından ücretin ödenmesi isteniyor.

İkinci el araçlarda kritik tarih belli oldu! O tarihten itibaren 5 bin TL cezası olacak!

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Koronavirüs salgını sebebiyle sıfır araçların üretimi neredeyse durmuş, araç alacaklar ikinci el araçlara yönelmişti. Bu da ikinci el araç fiyatlarının artmasına ve hatta sıfır araç fiyatlarını geçmesine sebep olmuştu. Getirilmesi planlanan bu düzenlemeler, yasa dışı araç satımının önüne geçilmesini sağlayacağı için fiyatlarda düşüş yaşanmasının beklendiği ifade edildi.