Ekonomi

İkinci el araçlarla ilgili son dakika gelişmesi! Elinizi çabuk tutun!

Ancak sektörden elde edilen bilgiye ikinci el araçlarla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda büyük markalar, yeni yıl fiyatlarında indirime gitmişti. Bu süreç içerisinde bazı kesim araçlarını alırken, bazı vatandaşlar, ikinci el fiyatlarında gelişme bekledi.

5f42288218c7731880df2fd1.jpg

FİYATLAR GÜNCELLENİYOR

Bazı markalar, yılbaşı indirimi sonrasında fiyatlarını güncellemeye başladıklarını web sayfaları üzerinden duyurmaya başladı. Fiyatların yılbaşı indirimine kıyasla daha da yükseleceğini ifade eden sektör yetkilileri, önümüzdeki günlerde yine ikinci el araçlara yığılma olabileceğini duyurdu.

İKİNCİ ELE TALEP ARTACAK

Sıfır araçlara gelen zamlara ek olarak fiyatların artması, yine ikinci el araçlara olan talebi arttıracak. Sektörlerden gelen bilgiye göre araçlara olan bu yönelim, ikinci el araç fiyatlarını yine artıracak.

Uzmanlar, ikinci el araç almak isteyen vatandaşların bir an önce ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade ediyor.

ikinci-el-fiyatlari-can-yakacak-otomobil-alacaklar-dikkat-h1609572793-8f7605.jpg

DAHA FAZLA DÜŞÜŞ OLMAYACAK

İkinci el otomobil satış sorumlusu Muharrem Varol yaptığı açıklamasında, “Pandemi falan derken sıfır araç piyasası oldukça daralmıştı. Taleplerden dolayı fiyatlar sürekli ikinci elde yukarıya çıkmıştı. Sıfır araçlar ülkeye giriş yapmaya başladı. Bu dönemde sıfır araç satışlarımız oldukça arttı. Piyasa suni bir şekilde yükselmişti. Mevcut piyasa fiyatı yerine oturuyor” ifadesini kullandı.

Aynı zamanda ikinci el otomobil alım satımı yapan firma sahibi Egemen Kurtçu, “İkinci el piyasası şu an araç almak isteyenler için en doğru zaman. Sıfır araçlar ülkeye girmeye başladı. Geçen ay 90 bin TL’ye sattığımız bir araç bu ay 82 bin TL’ye düştü. Yüzde onluk bir düşüş söz konusu. Ancak daha fazla düşeceğini de düşünmüyorum” dedi.

Bir Yorum

  1. İşinizegeliyor zam olması galericiler 10 tl arabayı 50 tl satmak kan emiçisiniz hepibiz

  2. Hurda arabayı 50 bine satıyorsunuz Allah’tan korkun yürüyün ordan bu millet eşekmi ki parasını hurdaya yatirsin

  3. yav he he, millette paramı varda alsın, 50 bine hurda araba, anlaşılan galericelerin elinde patlamış arabalar piyasa duruldu, dahada düşecek bence