Ekonomi

İkinci El Otomobil Fiyatları Düşecek Mi? Önemli Açıklama Yapıldı

İkinci el araba fiyatları üzerindeki artış, son günlerin en popüler konularından bir tanesi oldu. Bilindiği gibi kamu bankaları tarafından düşük faizli kredi kampanyaları devreye alındı. Konut, taşıt, sosyal ve tatil kredileri kapsamında ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar kredi kullanmak doğrultusunda araba almak istiyorlar. Ancak otomobil fiyatlarının son zamanlarda artmasından dolayı vatandaşlar bu taleplerinin karşılığında ikinci el otomobil fiyatlarının ne zaman düşeceğini araştırıyor.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Vatandaşların beklendiği gibi bir ikinci el araba fiyatları düşüşü henüz yaşanmadı. Ancak araba sahibi olmak isteyen pek çok kişi “İkinci el araba fiyatları düşecek mi?” sorusunu sormaya başladı. Uzmanlar, “İkinci el araba fiyatları ne olur?” sorusuna yanıt olarak bu anlamda ciddi bir düşüş beklendiğini belirtti. Piyasada henüz sıfır araç bulunurluğunun da yeterli seviyede olmaması nedeniyle 2. el araba fiyatları yüksek seyrediyor.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Konu ile ilgili olarak Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Şahsuvaroğlu açıklamalarında ikinci el araba fiyatlarının yüksek seyretmesinin nedeni piyasada beklentiyi karşılayacak kadar sıfır araç bulunmaması olduğunu belirterek sıfır araç bulunurluğunun Eylül ayında artmasını beklediklerini vurguladı. Bu bağlamda “2. el araba fiyatları ne zaman düşecek?” sorusunun da Eylül ayında olumlu yönde karşılık alması bekleniyor. “Sıfır araçlar ne zaman çıkar?” sorusu da vatandaşların cevap aradığı soruların başında geliyor.

Fabrikaların, tedarik zincirinin ve yan sanayinin koronavirüs salgını nedeniyle eski hızına ancak Eylül ayında ulaşabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte sıfır araçların yeterli seviyede bulunabilir hale geldiğinde ikinci el araba fiyatlarının da düşeceği öngörülüyor. “2. el araba fiyatları ne zaman düşer?” sorusu içinse net bir tarih verilmiyor ancak olumlu tarih için 1 – 2 aylık zaman dilimi görünüyor.

Uzmanlar tarafından 2. el araba fiyatlarının 1-2 ay içerisinde dengeli bir seviyeye geleceği belirtiliyor. Özellikle 2-3 ay sonrasında pandemi nedeniyle doğan üretim sorunlarının da ortadan kalkmasıyla piyasanın normal seyrine dönmesi bekleniyor.