Ekonomi

İlkokul mezunu 500 kişi iş sahibi olacak !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına destek veren İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ, 500 kişiye istihdam sağlamak için çalışma başlattı.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde kurulu İÇDAŞ AŞ, 5 bin kişilik kapasitesinin yüzde 10’u olan 500 kişi istihdam etmek için çalışmalara başladı. Şirket, ilk önceliği ise deprem bölgesine verdi.

Ayvacık ilçesinde depremden etkilenen köyleri dolaşan İÇDAŞ Çelikhaneler Müdürü Eyüp Tan, yazılı açıklamasında, bölgedeki gençleri iş imkanı konusunda bilgilendirdi.

Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, istihdamın artırılması yönündeki talimatını hatırlatarak, İÇDAŞ olarak bunu yüzde 10 olarak uygulamaya karar verdiklerini belirtti.

Ortalama 5 bin dolayında çalışanlarının bulunduğunu hatırlatan Tan, “Yani Çanakkale bölgesinden 500 kişiyi işe alacağız. İŞKUR’la beraber sertifikalandıracağız. Bunlara 3 ay boyunca barınma, yeme içme her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Maaşlarını da alacaklar bu süre zarfında. Ondan sonra da çalışacakları bölüme göre, mesleki yeterlilikleri sağlandıktan sonra yerleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

– “İstihdamı yüzde 10 olarak artıracağız”

Eyüp Tan, Ayvacık ilçesinde deprem bölgesindeki bütün köyleri dolaştığını belirterek, şunları kaydetti:

“Gezdiğimiz köylerde form bıraktık. Burada da arkadaşlarla görüşüyoruz, hem buranın ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem de iş olanağı sağlamaya çalışıyoruz. Siz de biliyorsunuz ki, ilkokul mezunu, askerliğini yapmamış kimseyi kimse işe almıyor. Ama biz bunu, İŞKUR’la birlikte, 3 ay içerisinde kendi fabrikamızın imkanlarıyla lojmanlarımızda tutup yetiştireceğiz, sertifikalandıracağız. Ondan sonra da çelikhane, haddehane, termik santral gibi yeterliliklerine, uygunluklarına göre, kendi istedikleri yerlere yerleştireceğiz. İstihdamı yüzde 10 olarak artıracağız.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA