Ekonomi

İndirim geldi! Kilosu 50 TL'den 20 TL'ye düştü!

Denizlerdeki av yasağı 1 Eylül tarihi itibariyle sona erdi. Çanakkale’de de balıkçılar, denize açıldı. Balığın bollaşmasıyla birlikte, fiyatlar da düştü. Av yasağı sonrasında fiyatların bu derece düşmüş olması, balık seven vatandaşları sevindirdi. ,

TONLARCA AVLADI, FİYAT DÜŞTÜ

Çanakkale’de sezonun ilk av gününde, yaklaşık 25 ton sardalya avlayan Gırgır teknesi, sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Balıkların bolluğunun fiy6ata olumlu bir şekilde yansımasını değerlendiren balık hali esnafı Volkan Kaşıkçı, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“Sezonun açılmasıyla birlikte 50 lira olan sardalya 20 liraya düştü. Akım balığı olan palamut kendini göstermeye başladı. Palamut boyuna göre tanesi 10 ila 12.5 lira arasında satılıyor. Balık çeşitleri olarak sardalya, istavrit, tekir, levrek, çipura, mezgit, palamut var. Vatandaş bu sene ucuz balık yiyecek gibi görünüyor”

İndirim geldi! Kilosu 50 TL'den 20 TL'ye düştü!

EYLÜL AYI SONLARINA DOĞRU 700 – 800 GRAMI BULUR

Çanakkale’de yaklaşık 40 yıldır Tuncay Dinç, palamutun Eylül sonlarına doğru gramının 700 – 800 gramı bulacağını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tezgahlarda yerini alan bu ilk palamuta ‘çingene palamutu’ derler. Eylül ayının sonlarına doğru palamutun tanesi 700-800 gramı bulur. En sonunda palamut biteceği zamanda tekrar incelir. Şu andaki bu palamutlar 250-300 gram arasında. İnşallah bu sene bol bekliyoruz. Çinekop’u, hamsiyi, lüferi, inşallah bereketli sezonumuz olur”

İndirim geldi! Kilosu 50 TL'den 20 TL'ye düştü!