Ekonomi

İndirim yapmayan firmalar şimdi yandı! Şikayetle indirim yapmak zorunda kalacaklar!

Türkiye’de çoğu zaman her vitrinde indirim yazısıyla karşılaşılıyor. En küçüğünden en büyüğüne kadar bütün firmalar satacakları ürünlerde indirim kelimesini kullanarak satışlarının artmasını bekliyor. Çoğu zamanda indirim yapılmamasına rağmen indirim yapılmış gibi gösterilerek vatandaşlara pahalı ürünler indirimli diye satılıyor.

İNDİRİM YALANINA İNANMAYIN!

Son zamanlarda sıkça karşılaşılan indirim yalanlarıyla ilgili olarak Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilere indirim uyarısında bulundu.  “Bizim tüketicimiz özellikle dar ve orta gelirliler, zor kazandıklarından olsa gerek indirimi seviyorlar. Bir malın fiyatına yüz lira etiket koyun kimse bakmıyor. Fakat iki yüz yazıp sonra yüz yirmi beş yazıldığında herkes o malı almaya gidiyor. Çünkü indirim var” diyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Beş yüz lira etiket fiyatı konulan bir ceket iki yüz liraya indirildiyse ve o beş yüz liradan satılmamışsa daha önce indirim miktarı iki yüz lira üzerinden talep edilebilir.” İfadelerini kullandı.

ŞİKAYET EDEREK GERÇEK İNDİRİME KAVUŞABİLİRSİNİZ!

“Tüketici şayet indirime konulan bir malın fiyatının şişirildiğini ve sonrasında yalancı bir indirim yapıldığını düşünüyorsa hiç tereddüt etmeden ve internet ağı üzerinden de bizzat kaymakamlığa giderek ‘Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurup gerçek indirime kavuşabilir.” Uyarısında bulunan Ağaoğlu, “Ben geçtiğimiz yıl cep telefonuma gelen bir mesajla yüzde atmış beş indirim vaadine inanıp tanınmış bir markadan ceket aldım ve kasa da bin dört yüz lira istediler ve benden bin dört yüz lira tahsil ettiler. Oysa o ceket hiçbir zaman dört bin liraya satılmamıştı. Bu nedenle Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Tanınmış bu marka bin dört yüz lira üzerinden yüzde atmış beş indirimi bana ödemek durumda kaldılar” dedi.